Hrvati navdušeni nad Slovenko

Magazin 08. Maj 202413:07 2 komentarja
Raiven
Foto: PROFIMEDIA

Slovenska evrovizijska predstavnica Raiven je navdušila tudi Hrvate.

V torek zvečer je bil na sporedu prvi polfinale tekmovanja za Pesem Evrovizije, na katerem je kot deveta po vrsti nastopila slovenska predstavnica Sara Briški Cirman – Raiven s pesmijo Veronika. Čeprav ji napovedi na stavnicah niso bile naklonjene, se ji je uspelo uvrstiti v finale.

Raiven je z nastopom postala prava senzacija na družbenih omrežjih, s pohvalami na njen račun pa ne varčujejo niti hrvaški mediji. Izpostavili so tako njene vokalne sposobnosti kot scenski nastop in neobičajen, a zanimiv videz.

Ko je Raiven stopila na oder Pesmi Evrovizije 2024, je s svojim videzom v hipu hipnotizirala vse, piše Dnevnik.hr.

Njeno skladbo Veronika je navdihnila legenda o Veroniki Deseniški, katere ljubezenska zgodba se je končala nesrečno in je bila v Sloveniji obtožena čarovništva.

“Tekst je zelo samoreflektiven. Veroniko sem želela potegniti iz nesrečne ljubezni in ji dati samostojno zgodbo,” je v januarskem pogovoru za N1 povedala Raiven.

Hrvaški mediji pišejo, da je Raiven to močno zgodbo zelo uspešno in dramatično prenesla na oder. Nastopila je v prosojnem kombinezonu, ki je razkrival srebrno spodnje perilo in tetovaže. Tako drzen outfit nosi močno sporočilo o ženski svobodi, uporu in moči, Raiven pa ga nosi zelo samozavestno, so še zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje