Hrvati zaradi napake po smešno nizkih cenah kupovali Nike izdelke

Magazin 28. Dec 202209:55
Posnetek zaslona Nike
Posnetek zaslona/Jutarnji list

Trgovinski gigant s športnimi oblačili in obutvijo Nike je v luči prehoda Hrvaške na evropsko valuto na spletni strani zamenjal cene, a jim je pri tem spodletelo. Na spletni trgovini so namreč zamenjali zgolj številke, ne pa tudi valute.

Podjetje Nike je želelo pred nedeljskim vstopom Hrvaške v evroobmočje na svoji spletni strani zamenjati cene iz kun v evre. A kot se je izkazalo, so pri tem naredili napako – zamenjali so namreč le številke, ne pa tudi valute. Namesto 65 evrov so oblačila tako stala 65 kun (okoli 8,62 evra). Puloverji s kapuco, ki so v resnici stali 500 kun, so bili na prodaj za 65 kun, prav tako tudi kratke hlače z motivi NBA, majice pa so bile znižane z 230 na 30 kun (okoli 4 evre), poroča Jutarnji list.

Kupci so napako trgovca s športno opremo hitro opazili in izkoristili izjemno velike popuste. Novica o nizkih cenah in povezava do spletne strani sta se nato hitro razširili po družbenih omrežjih in aplikacijah, podjetje pa je zaradi napake izgubilo več deset tisoč kun. “To je bil najboljši božični nakup v moji zgodovini,” je hrvaškemu mediju navdušeno dejal eden od zadovoljnih kupcev. Za akcijsko ponudbo mu je povedal prijatelj, sam pa je nato novico delil naprej.

Kljub začetnemu navdušenju pa očitno kupci naročenih artiklov vendarle ne bodo dobili. Po navedbah Jutarnjega lista so stranke v torek prejele sporočilo, da naročenih artiklov ni v skladišču in so jih zato umaknili iz njihovih spletnih košaric. “Odstranili smo artikel iz vašega naročila, ker artikla ni na zalogi. Žal nam je za to, saj vemo, da je frustrirajoče, ko ste navdušeni nad novo opremo,” je enega od kupcev, ki jo izkoristil nenačrtovano akcijo, obvestil Nike, še piše Jutarnji list.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.