Ideja za izlet: Chioggia – male Benetke, ki so ime dobile po radiču

Magazin 16. Apr 202207:45 > 09:04 2 komentarja
Chioggia
DDD

Chioggia je živahen ribiški kraj v bližini Benetk, kjer je na kavi več domačinov kot turistov, zato boste lahko začutili popoln utrip življenja v mestu. Je pravi oddih po bučnih in s turisti napolnjenih Benetkah, pa vendar še vedno zgodovinsko in kulturno zanimivih.

V Chioggii je življenje bolj umirjeno, domačini se na glavnem trgu zbirajo ob kavi in drugih prigrizkih, otroci prosto norijo po coni za pešce. Mesto na morju je na južnem vhodu v beneško laguno, na majhnem istoimenskem otoku, ki je čez most povezan z večjo Sottomarino, ki pa je veliko bolj turistična in počitniška.

Chioggia
DDD

Kraj je spremenil kar nekaj imen – od imen Clodia, Cluza, Clugia in Chiozza pa vse do Chioggie. Pravijo, da je kraj dobil po vrsti rdečega radiča – chioggia, ki je mimogrede izvrsten.

Chioggia
DDD

Za Chioggio prav vsi pravijo, da so miniaturne Benetke. Naselje je namreč zgrajeno sredi morja na lesenih kolih, s kopnim pa ga povezujejo mostovi. Že kmalu po ustanovitvi je bilo pomembno ribiško središče, danes pa je zaradi slikovitosti tudi priljubljen turistični cilj. Mestece je prepredeno z ozkimi uličicami, ogledate pa si lahko kar nekaj srednjeveških cerkvic iz 16. in 17. stoletja.

Chioggia
DDD

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.