Ideja za izlet: družinski pohod na Katarino in Tošč

Magazin 05. Mar 202207:00 1 komentar
Tošč POlhograjski dolomiti
DDD

Med Ljubljančani in okoliškimi prebivalci so zelo priljubljeni izletniški cilji tisti, ki vzamejo relativno malo časa, tudi Polhograjski dolomiti. In nekako se zdi, da je med vsemi najbolj priljubljena izletniška točka Katarina, ki je dobila ime po cerkvici nad vasjo. Za popoln dan pa lahko osvojite še Tošč, od koder je čudovit razgled na dolino.

Katarina se lahko pohvali z dobro obiskano gostilno z odlično ponudbo, do koder se lahko pripeljete z avtom, nato pa naredite še kak krajši pohod. Na vrh sicer vodi veliko lepo urejenih poti, tako da lahko avto pustite tudi v dolini. Lahko se povzpnete z medvoške strani, iz Dobrave ali pa preko Toškega Čela.

polhogrjaski dolomiti
DDD

S Katarine pa lahko nato naredite še dodaten pohod na vrhove dolomitov, ki ležijo med Ljubljano in Škofjo Loko ter Žirmi in Vrhniko. Tokrat smo se odpravili na Tošč (1.021 m), najvišji vrh Polhograjskega hribovja, preko katerega je speljana tudi Evropska pešpot E-7.  S Tošča se lepo vidi Sveti Lovrenc nad Polhovim Gradcem.

polhograjski dolomiti
DDD

Na Katarini se lahko tudi okrepčate in odpočijete ter v miru uživate v naravi s pogledom na Polhograjske dolomite. S Katarine se ponuja lep razgled na Tošč in druge okoliške hribe.