Ideja za izlet: Pohodniški vikend v Tuhinjski dolini, vzpon na Menino planino

Magazin 17. Sep 202207:00
menina Planina
TS

V Tuhinjski dolini ta konec tedna tudi letos tradicionalno potekajo pohodniški dnevi v organizaciji Term Snovik in Turističnega društva Tuhinjska dolina. Za vse ljubitelje narave in aktivnega preživljanja prostega časa so pripravili odličen program različnih zahtevnosti, pohodniške dneve pa so dopolnili s čisto novimi turističnimi produkti, edinstvenimi gozdnimi doživetji, ki so jih razvili skladno s strategijo. slovenskega zelenega butičnega turizma.

Razvili so kar 7 novih programov gozdnih doživetij za posameznike, pare, družine in otroke, skupine. Nova gozdna doživetja ponujajo predvsem pristen stik z naravo, spoznavanje njene moči za učinkovito sprostitev, dobro počutje v hitrem stresnem življenju in prav tako tudi digitalno razstrupljanje.

Pohodniški vikend v Tuhinjski dolini se bo tudi letos začel v soju bakel z manj zahtevnim pohodom do izvira termalne vode, naslednji dan pa se nadaljuje že zjutraj z bolj zahtevnim pohodom do Menina planine. Popoldne bo na voljo sprostitev z novimi gozdnimi doživetji z meditacijo ali vodeni pohod to kmetije Burja v neposredni bližini term z degustacijo domačih izdelkov.

bosi
TS

Gozdna doživetja še nadgradijo Kneippovo bosonogo doživetje po NAJ tematski poti, ki je na programu v nedeljo, 18. 9. Ohranjajo  pristni stik z naravo, ki je vir zdravja. Več časa preživimo v naravi, bolj se okrepi naša čuječnost, vse poteka bolj umirjeno in počasi in tako povezano, pozitivno, kot  bi si nadeli druga očala in odkrili nov svet. Dosegli bomo mentalno mirnost, jasnost razmišljanja in empatijo.

Nadgradnja ponudbe term z gozdnimi doživetji je razširitev Kneippove ponudbe 5 stebrov zdravega načina življenja, predvsem 5. stebra, ki poudarja življenjsko ravnovesje, prisotnost in sozvočje z naravo. V termah bo v septembru in oktobru tako zaživelo kar 7 novih programov: gozdno doživetje z meditacijo, gozdno termalno doživetje, gozdna joga – pozdrav soncu, gozdna joga za začetnike, kulinarično doživetje na gozdni jasi ter dva programa za otroke (gozdna ustvarjalnica in gozdna raziskovalnica). Vsi programi zasledujejo trajnostno delovanje in usmerjenost v zelena butična doživetja.

Gozdna doživetja potekajo v okolici Term Snovik, pozneje se bodo prenesla tudi v druga okolja na Kamniškem in močno vplivala na nadgradnjo turistične ponudbe Kamnika tako za domačine kot za turiste.

Program pohodniškega vikenda

Tuhinjska dolina
TS

Sobota, 17. 9. 2022

POHOD NA MENINO PLANINO
Vabljeni na tradicionalni pohod na Menino planino, ki ga vsako leto organizira Turistično društvo Tuhinjska dolina. Začetek poti je pri Termah Snovik, nato pa se z vmesnimi postanki peš odpravite na Menino.

Začetek: ob 7. uri izpred Term Snovik
Pohod traja 6 do 5 ur, je zahteven, potrebna ustrezna planinska oprema. Dodatne informacije: 041 633 779.

Otrok
TS

GOZDNO DOŽIVETJE Z MEDITACIJO

Trajanje: od 10. do 12. ure

POHOD NA KMETIJO BURJA z degustacijo domačih izdelkov
Trajanje:  13:30 do 15. ure
Zahtevnost: nezahtevno

joga
TS

Nedelja, 18. 9. 2022

GOZDNA JOGA – POZDRAV SONCU
Trajanje: od 9. do 10. ure

Lokacija: Terme Snovik, zbor na recepciji

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.