Ideja za kosilo: bučkino-krompirjeve palačinke z ribjim filetom

Magazin 01. Apr 202308:30
bučkine palačinke
Profimedia

Vsi strokovnjaki za prehrano svetujejo, naj jemo manj mesa in več zelenjave, sadja in rib. Seveda ne smete pozabite na zelo pomembne stročnice, ki lahko nadomestijo živalske beljakovine. A seveda se moramo v kuhinji kdaj tudi malo potruditi in uporabiti domišljijo. Tako vam danes predstavljamo bučkino-krompirjeve palačinke, zraven pa ponudite ribji filet.

Bučkino-krompirjeve palačinke z ribjim filejem

Sestavine za 4 osebe:
250 g krompirja
250 g bučk

5 žlic ovsenih kosmičev
1 jajce
2 žlici moke
2 stroka česna

sol in mleti barviti poper
2 žlici majarona
olje za cvrenje
500 g ribjega fileta

2 žlici masla
Za polivko:
150 ml kisle smetane
1 žlica limoninega soka

Bučkino-krompirjeve palačinke
Profimedia

Priprava:

  • Krompir olupite in nastrgajte. Dodajte mu nastrgane bučke in ovsene kosmiče ter vse skupaj pustite stati 30 minut. Nato primešajte jajce, moko, strt česen, sol, poper in majaron ter vse skupaj dobro premešajte.
  • V ponvi segrejte olje, iz mešanice pa z žlico oblikujte kupčke. Razporedite jih po ponvi, sploščite in z vsake strani pecite po 3 minute. Pečene palačinke postavite v segreto pečico.
  • Za pripravo polivke h kisli smetani primešajte limonin sok, mleti poper in sol.
  • Ribje filete solite z obeh strani in jih pustite stati približno 20 minut. Nato jih otrite s papirnato brisačo. V ponvi stopite maslo in nanj položite filete. Začinite jih s poprom in zlato popecite z obeh strani. Postrezite s palačinkami in polivko.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.