Idris Elba vesel, da mu ni takoj uspelo: “Ne bi bilo enako”

Magazin 01. Sep 202213:00
Idris Elba
Profimedia

Idris Elba morda igra duha v svojem najnovejšem fantastičnem filmu, vendar obstaja želja, ki je sam sebi ne bi izpolnil: takojšen uspeh.

“Res imam srečo, da imam življenje, kot ga imam zdaj,” je igralec povedal za People. “Vendar je bilo to najtežje potovanje. Takrat bi si želel priti sem hitreje, ne da bi moral doživeti nekaj travm.” Kljub temu zvezdniku ni žal za daljšo pot do zvezdništva. “A mislim, da na tem križišču ne bi cenil sebe, kakršen sem zdaj, če bi do njega šel po drugačni poti. Če bi kot mladenič dobil vse, kar sem si želel, bi bilo čisto drugače.”

V filmu Hrepenenje Idris Elba igra duha, ki ga prebudi profesorica mitologije (Tilda Swinton), potem ko na turški tržnici kupi steklenico. Zgodba, ki jo je režiral George Miller, govori o razdraženem duhu (ali djinn, kot ga imenujejo v filmu), ki pripoveduje o neskončnem iskanju svobode, medtem ko skeptično učenjakinjo prosi, naj si zaželi tri želje. “Ko nekoga spoznaš in takoj postaneta tesna dolgoletna prijatelja, je to prav čarobno,” pravi Tilda Swinton. “In res to čutim do Idrisa. Resnično se počutim, kot da je moj brat.”

49-letni britanski zvezdnik je sestavil osupljivo raznolik filmski seznam, od filmskega vesolja Marvel (kot Heimdall) in vesolja DC (kot The Suicide Squad’s Bloodsport) do močnih dram, kot sta Concrete Cowboy in Beasts of No Nation. Toda nekdanji najbolj seksi moški na svetu je odkrito govoril o težavah, s katerimi se je soočil na začetku kariere, ki se je začela s kritično hvaljenimi vlogami v televizijskih oddajah, kot sta The Wire in Luther.

Ko je prvič prispel v ZDA, je delal kot didžej in vratar v klubu, prodajal je celo marihuano, da bi preživel, je povedal za The Jess Cagle Show v začetku tega leta. “V tistem obdobju sem naredil veliko stvari, na katere nisem ponosen.” Leta 2013 je v intervjuju za Playboy tista zgodnja leta označil za “strašansko težke čase” in razkril, da je bil brezdomec in je približno tri mesece živel v kombiju. Samo to poletje pa je izdal tri filme: Hrepenenje, Zver in Thor: Ljubezen in grom, v katerem je imel vlogo presenečenja.

Aprila je zvezdnik praznoval tri leta zakona s Sabrino Dhowre, s katero sta lansirala podkast Coupledom. Je tudi oče hčerke Isan, 20, in sina Winstona, 8, iz preteklih zvez, v glasbi pa še vedno najde tolažbo. “V prostem času grem v svoj glasbeni studio in odprem prenosni računalnik. Ne vem, kaj bom naredil, vendar bom ustvaril nekaj glasbe. To je moj jezik ljubezni.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.