Igralci, ki jim je uspelo brez predhodnega učenja

Magazin 22. Okt 202112:00 > 12:37 0 komentarjev
Jim Carrey
Profimedia

V Hollywoodu je veliko igralcev, ki so ubrali pot izobraževanja v igralski šoli ter porabili nešteto ur za učenje, je pa tudi veliko takih, ki niso niti stopili v igralsko šolo ali opravili tečaja, saj so se odločili, da bodo izkoristili samo svoj talent. In uspelo jim je!

Jim Carrey

Jim Carrey je imel zelo težko otroštvo. Njegova družina se je borila z revščino, nekaj časa so živeli celo v kombiju. Da bi pomagal družini, je nehal obiskovati srednjo šolo in opravljal različne službe, vendar je bil odločen, da bo postal stand up komik.

Prvo pomembno priložnost je dobil v seriji In Living Color, takrat pa je njegova kariera začela rasti v nebo. Danes je znan po vlogah v filmih Ace Ventura: Nori detektiv, Vsemogočni Bruce, Večno sonce brezmadežnega uma in številnih drugih, vendar do zdaj ni zapravil niti centa za tečaje igre.

Natalie Portman

Natalie Portman
Profimedia

Natalie Portman je svojo prvo manekensko službo dobila pri komaj 11 letih, ko jo je agent iz Revlona prvič videl na Long Islandu. Zelo hitro je prešla k igranju, saj se je naveličala biti manekenka.

Njena prva vloga je bila v filmu Léon, v katerem je odigrala vlogo mladega dekleta, ki poskuša ugotoviti, kako je biti morilec. Po tej vlogi je postala ena od najbolj iskanih igralk.

Eddie Murphy

Eddie Murphy
Instagram

Eddie Murphy je odraščal v Brooklynu, njegovo otroštvo je bilo zelo težko. Potem ko so njegovega očeta do smrti zabodli, je njegova mama zelo zbolela, zato sta morala Eddie in njegov brat eno leto živeti v rejniškem domu.

Uteho v tem težkem obdobju je našel v televiziji, saj se mu je zdelo, da lahko tako malo pobegne iz realnosti. V osmem razredu je začel nastopati kot stand up komik in ljudje so bili nad njim navdušeni. Kot komik je nastopal dolga leta, dokler mu ni vloga v filmu 48 ur odprla vrata filmskemu uspehu.

Charlize Theron

Charlize Theron
Profimedia

Charlize Theron ni nikoli obiskala nobenega tečaja, vendar je bila njena pot do uspeha trnova. V otroštvu jo je zaznamovala družinska tragedija. Njena mama je v samoobrambi ustrelila njenega očeta, saj jo je ta napadel v pijanem stanju.

Njena igralska kariera se je začela na zanimiv način, saj jo je iskalec talentov opazil med prepirom v banki z bančnim uslužbencem. Charlize je nujno potrebovala unovčitev zadnjega prejetega čeka, drugače bi pristala na ulici. Po hudem prepiru ji je uspelo obvladati situacijo, njen ”nastop” pa je agenta tako navdušil, da je v nekaj mesecih dobila prvo vlogo v filmu Otroci koruze 3.

Will Smith

Will Smith
Instagram

Will Smith je eden od najbolj priznanih igralcev in glasbenikov v zabavni industriji. Vse se je začelo, ko mu je zelo priznana fakulteta (Massachusetts Institute of Technology) ponudila štipendijo, vendar jo je zavrnil, saj je želel slediti svojim sanjam. Želel je uspeti v glasbenih vodah, in to mu je tudi uspelo.

Po uspehu v glasbi pa se je podal v igralske vode. Najbolj je znan po vlogi v televizijski seriji Princ z Bel-Aira, ki mu je tudi prinesla slavo. Ko se je serija zaključila, se je Smith podal v filmske vode in je zdaj eden najuspešnejših igralcev na svetu.

Cameron Diaz

Cameron Diaz
Profimedia

Cameron Diaz se je najprej preživljala kot manekenka, nato se je udeležila avdicije za film Maska. Čeprav ni imela predhodnih igralskih izkušenj, je dobila glavno vlogo, in to je bila iztočnica za njeno igralsko kariero.

Jason Statham

Jason Statham
Profimedia

Jason Statham je svojo prvo vlogo dobil pri 31 letih. Nekaj časa se je preživljal kot prodajalec ponarejenega nakita na črnem trgu – delo je opravljal na ulici, kjer ga je opazil iskalec talentov, ki mu je ponudil avdicijo.

Režiser je iskal fanta, ki bi lahko igral vlogo, ki jo je Statham živel. Tako je postal “Bacon” v filmu Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki. Od te vloge se je njegova kariera samo še vzpenjala.

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey
Profimedia

Matthew McConaughey je v otroštvu želel iti po očetovih stopinjah, na koncu pa je postal igralec. Začel je z vlogami v reklamah in majhnimi vlogami v študentskih filmih. Njegova sreča se je obrnila, ko je dobil prvo pomembno vlogo v filmu Zadeti in zmedeni, vse drugo pa je zgodovina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!