Igralec o prizoru iz legendarnega filma Sam doma: Dobil sem resne opekline

Magazin 30. Nov 202210:06 0 komentarjev
PEOFIMEDIA

Predpraznični čas ne more miniti brez božičnih filmov, eden od decembrskih klasik je Sam doma. Drugi del omenjene uspešnice letos praznuje 30. rojstni dan, ob tem jubileju je za ameriško revijo People spregovoril igralec Joe Pesci, ki v filmu igra zlikovca Harryja. Kaj se mu je med snemanjem najbolj vtisnilo v spomin?

Ni zime in praznikov brez filmov Sam doma (Home Alone). Le kdo se ne spomni zlikovca Harryja z zlatim zobom? V to vlogo se je prelevil Joe Pesci, ki je ob jubileju obudil spomine na snemanje.

Zdaj 79-letni Pesci je ob 30. obletnici drugega dela uspešnice v intervjuju za ameriško revijo People poudaril, da je ohranitev prvotne igralske zasedbe in ekipe iz prvega dela leta 1990 celotni produkciji dala “enako, če ne še več energije in navdušenja kot pri izvirniku”. Dodal je, da je bilo zaradi preteklih izkušenj več spontanosti in ustvarjalnosti na snemanju.

V filmu Sam doma 2 spremljamo dečka Kevina McCallisterja, ki ga igra Macaulay Culkin. Ta se po naključju vkrca na letalo za New York, ko se njegova družina za božič odpravi na počitnice na Florido. Kevinovo srečanje s kriminalcema Harryjem (Pesci) in Marvom (Daniel Stern) poskrbi za praznično obarvane vragolije na Manhattnu. “Spominjam se, da je bil Macaulay zelo prijeten otrok, a tudi pri svojih letih zelo profesionalen,” je dejal Pesci o sodelovanju s Culkinom.

Dodal je, da sta postala prijatelja, a je med snemanjem ohranjal distanco – da bi ohranil dinamiko med njegovim in svojim likom. “Nisem želel, da bi se na platnu videlo, da sva bila kakorkoli prijateljska. Želel sem ohraniti integriteto nasprotnega odnosa,” je dejal za ameriško revijo. Spodaj si poglejte nekaj utrinkov iz filma Sam doma 2.

PROFIMEDIA
PEOFIMEDIA
PEOFIMEDIA
PEOFIMEDIA
PEOFIMEDIA
PEOFIMEDIA
PEOFIMEDIA
PEOFIMEDIA

Pesci se spominja, da so bili nekateri prizori precej boleči. Najbolj se mu je vtisnil v spomin prizor s kapo. “Poleg pričakovanih udarcev, modric in drugih bolečin sem v prizoru, ko se mojemu liku zažge kapo, utrpel resne opekline na vrhu glave,” je povedal igralec in poudaril, da je kaskadersko delo za ta prizor opravil sam. So pa za nekatere nekoliko težje podvige poskrbeli profesionalni kaskaderji.

Pesci je nastopil le v prvih dveh filmih Sam doma. V štirih nadaljevanjih, ki so nastala po letu 1992, so nastopili drugi igralci z novimi zgodbami. Na vprašanje, ali je kdaj razmišljal, da bi se spet prelevil v vlogo Harryja v novih delih Sam doma, je Pesci odgovoril, da se sliši mikavno, a bi bilo težko ponovno poustvariti avro izvirnih filmov. “Čeprav nikoli ne reci nikoli, mislim, da bi bilo težko ponoviti ne le uspeh, ampak tudi izvirnost filmov,” je dejal in dodal, da so zdaj drugačni časi; v 30 letih so se spremenili odnosi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.