In slovenski avto leta 2022 je …

Magazin 12. Jan. 202220:14 > 20:311 komentar
Delite:
Slovenski avto leta 2022
Foto: Uroš Modlic

Prvič v 30-letni zgodovini izbora je znamka Toyota osvojila prestižni naslov. Yaris Cross je tako prepričljivo postal Slovenski avto leta 2022.

S podelitvijo točk finalistom se je zaključil tudi 30. izbor Slovenski avto leta, ki se je začel že oktobra lani. Predstavniki žirije devetih medijev so v tovarni TPV Automotive v Brežicah pred kamerami na zaključni prireditvi podelili svoje točke in tako tudi razglasili Slovenski avto leta 2022.

Slovenski avto leta 2022
Foto : Uroš Modlic

Kot rečeno, je to postal kompaktni SUV Toyota Yaris Cross, ki je v finalnem delu izbora prepričal strokovno žirijo. In prepričljivo premagal konkurenco, ki jo je sestavljalo pet finalistov. Poleg Yarisa še Opel Mokka, Škoda Enyaq, Volkswagen ID.4 in Renault Conquest.

V prvem delu izbora kot običajno dobijo glavno besedo bralci, poslušalci in gledalci, ki med novimi avtomobili na slovenskem trgu s svojimi glasovi izberejo pet finalistov. Njihov vrstni red pa pomeni, da najboljši – v tem primeru Yaris – v finale odnese najboljšo popotnico v obliki 6 točk (in potem 4-3-2-1).

Slovenski avto leta 2022
Foto : Uroš Modlic

Yaris Cross prepričljivo

Yaris Cross je tudi v finalnem delu,  kjer točke podeljujejo specializirana uredništva posameznih medijev (Avto Magazin, Avtomobilnost in Val 202, Delo in Slovenske novice, Dnevnik, EVO, Komotar Minuta, Motorevija, Siol in Večer) prepričljivo osvojil prvo mesto s 50 točkami. Drugouvrščeni, Renaultov križanec Conquest, jih je osvojil kar 15 manj. Na tretjem je pristal prvi električno gnani avtomobil Škoda Enyaq s 30 točkami. Sledita Oplov križanec Mokka (28) in Volkswagnov ID.4 (17).

Kompaktni Yaris Cross bo tako na prestolu nasledil Škodino Octavio. Z naslovom pa se bo lahko hvalil do začetka drugega leta, čeravno se bo izbor za njegovega naslednika začel že jeseni letos, ko se začne že 31. izvedba najstarejšega in najbolj množičnega avtomobilističnega izbora pri nas.

Slovenski avto leta 2022
Foto : Uroš Modlic
Komentari

Vaš komentar