Incident na oskarjih: Will Smith na odru udaril Chrisa Rocka

Magazin 28. Mar 202205:56 > 10:53 1 komentar
Chris Rock in Will Smith
PROFIMEDIA

Na podelitvi filmskih nagrad oskar se je zgodil incident: Will Smith je na odru udaril Chrisa Rocka, ker se je ta pošalil na račun Smithove žene.

“Opravičujem se akademiji in  drugim nominirancem,” je na odru v solzah dejal ameriški igralec Will Smith, ko je prejel oskarja za najboljšo moško vlogo. Njegovo opravičilo se je nanašalo na incident, ki se je zgodil malo pred tem. Smith je namreč javno, pred milijonskim televizijskim občinstvom, udaril igralca Chrisa Rocka.

@n1_croatia Glavni događaj na Oscarima! #oscars #willsmith #chrisrock #oscars2022 #fyp #fypシ #n1info #n1croatia #viral #theoscars #kingrichard ♬ The Fresh Prince of Bel-Air - TV Themes

Rock je bil na odru, ker je predstavljal eno od kategorij, med nastopom pa se je pošalil na račun Smithove žene, igralke Jade Pinkett Smith. “Jada, rad te imam, G. I. Jane 2, komaj čakam, da to vidim,” je dejal Rock. Njegova šala se je nanašala na videz igralke, ki ima trenutno pobrito glavo. Iz igralkinega izraza na obrazu se je videlo, da ji šala ni bila všeč, ob njej je namreč močno zavila z očmi, občinstvo pa se je zadržano in živčno zasmejalo.

Will Smith se je sprva smejal, nato pa je nenadoma vstal, pristopil do Rocka in ga udaril. Sprva so vsi mislili, da gre za šalo, nato pa je Rock dejal: “Vau, Will Smith me je pravkar oklofutal.” Smith, ki je bil zdaj že nazaj na svojem sedežu, je bil vidno jezen. Zakričal je: “Ne omenjaj moje žene!” Rock je odgovoril: “Vau, to je bila le G. I. Jane šala.” Smith je nato še drugič zakričal, naj Rock ne omenja njegove žene, Rock pa mu je odgovoril, da ne bo več. Ko je Will Smith nato prišel na oder, da bi prevzel oskarja za najboljšo moško vlogo, je bil zelo čustven, a Crisu Rocku se neposredno ni opravičil. “Zaradi ljubezni počneš nore stvari,” je med drugim dejal Smith. Svoj zahvalni govor je končal z besedami: “Upam, da me bo akademija še povabila, hvala.”

Gledalci doma niso mogli slišati zadnjega dela izmenjave besed, ker je ABC ugasnil zvok. Novinarji, prisotni v sobi za medije, pa so slišali vse. Nekatere tuje televizije so prav tako prenašale celoten incident. Smith je po tem, ko se je usedel nazaj, Rocku dejal, da naj ne govori več o njegovi ženi, kar je vključevalo tudi kletvice.

Policija mesta Los Angeles, kjer podelitev oskarjev tudi poteka, je sporočila, da so seznanjeni z incidentom. “Vpleteni posameznik ne želi vložiti policijskega poročila. Če bo to hotel storiti pozneje, bo policijska postaja Los Angeles na voljo,” so zapisali.

Jada Pinkett-Smith
Profimedia

Igralka Pinkett Smith je lase izgubila zaradi alopecije, avtoimunske bolezni, zaradi katere oseba izgublja lase ali dlake po telesu. O bolezni je 50-letna igralka javno govorila že večkrat. Leta 2018 je razkrila, s čim se sooča v okviru svoje serije Pogovorov za rdečo mizo (Red Table Talk). “Veliko ljudi je spraševalo, zakaj nosim turbane. No, do zdaj še nisem govorila o tem. Ni lahko, ampak bom,” je takrat dejala. “Neki dan sem bila pod prho in v rokah mi je ostal cel šop las. Ustrašila sem se, da bom plešasta. Zato sem se postrigla in zato se bom še naprej strigla.”

Decembra leta 2021 je v videu, objavljenem na Instagramu, dejala, da se danes lahko samo smeji temu, kar se dogaja. Povedala je, da jo je k temu, da si obrije glavo, spodbudila 21-letna hči Willow.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje