Ireland Baldwin iskreno o svojem boju z anksioznostjo – ta ne bi smela biti tabu

Magazin 04. Maj 202217:00 0 komentarjev
Ireland Baldwin
Profimedia

O tej temi je iskreno spregovorila v oddaji, ki jo vodita Jada Pinkett Smith in Willow Smith.

26-letna manekenka Ireland Baldwin je hčerka igralca Aleca Baldwina in Kim Basinger, ki je med pogovorom z Willow Smith v oddaji Red Table Talk pogumno odgovarjala na zelo osebna vprašanja, med drugim tudi o svojem boju z anksioznostjo oziroma tesnobo in napadi panike. Willow je poudarila, da se s tem bori zelo veliko ljudi, Ireland pa je dejala, da drage terapije ne bi smele biti edina rešitev. Po njenem mnenju je pomembno, da ljudje, ki to doživljajo, z vsakodnevnimi pogovori vse skupaj dajo iz sebe.

“Zelo dolgo tega nisem hotela poimenovati anksioznost, saj sem mislila, da me bo to dodatno oslabelo in me popredalčkalo. Mislim, da se s tem borim vse življenje, že od otroštva. Nisem se počutila dovolj udobno, da bi to poimenovala s pravim imenom. Bilo me je sram, nisem čisto razumela, kaj se mi dogaja,” je razkrila Ireland.

Svoj prvi napad je doživela zaradi ločitve staršev. Znameniti igralski par se je razšel leta 2001, takrat pa je Ireland imela 6 let. V tistem času sta bila Alec Baldwin in Kim Basinger zelo priljubljena, tudi njuna ločitev je potekala pod budnim očesom javnosti. Dolgo sta se borila za skrbništvo, Ireland pa se je znašla v središču njunega boja.

Posledica njene anksioznosti je bila pospešeno bitje srca, zaradi česar je nekajkrat končala v bolnišnici. V preteklosti je zaradi vsega skupaj posegala po alkoholu in tabletah, imela je tudi motnje prehranjevanja. Prav tako je poudarila, da se je včasih sramovala tega, kako živi, pa tudi sebe. O vsem skupaj je spregovorila, da bi pomagala tudi s svojim primerom pri ozaveščanju javnosti o težavah, ki jih s seboj prinaša anksioznost.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!