Isabelle Adjani po dolgem času spet v javnosti

Magazin 31. Jan 202312:15
Isabelle Adjani
Profimedia

Igralka Isabelle Adjani se je pojavila na pariškem tednu mode. Gre za njeno prvo pojavljanje v javnosti po dolgem času.

67-letno francosko ikonično igralko Isabelle Adjani je imela javnost po dolgem času priložnost videti na modni reviji v okviru pariškega tedna mode, na kateri so bile vse oči uprte prav vanjo, saj jo je le redko mogoče videti na javnih dogodkih. Za to priložnost je igralka izbrala črno barvo, v katero se je odela od glave do peta, obraz pa je skrivala za velikimi temnimi sončnimi očali. Vseeno pa je zbranim fotoreporterjem dala priložnost za nekaj posnetkov.

Isabelle Adjani
Profimedia

Svoje čase jo je spremljal sloves ene od najlepših in najbolj nadarjenih igralk. Najbolj se je proslavila z vlogo v kultnem filmu Kraljica Margot, ki so si ga dobro zapomnili tudi slovenski gledalci. Zaradi svoje nekoliko eksotične lepote je hitro postala mednarodna zvezdnica, v času kariere pa je osvojila številna priznanja in nagrade za vloge v evropskih in hollywoodskih filmih. A vedno je bila ena od tistih znanih osebnosti, ki zasebnega življenja ne razkriva javnosti in oboževalcem.

Sicer pa je njena življenjska zgodba podobna filmskemu scenariju. Odraščala je v predmestju Pariza v zelo skromnih razmerah. Isabellin oče je bil zelo strog, od nje je zahteval, da se veliko uči, in prepovedoval ji je, da bi v ogledalu gledala svoj odsev. Zaradi takega načina vzgoje je v poznejših letih hodila na terapije, da se je naučila sprejeti lastni videz, kar je sama razkrila v enem od svojih intervjujev. Njeno življenje se je usmerilo na pot uspeha, ko jo je pri 14 letih na ulicah Pariza opazil modni agent. O zasebnem življenju nikoli ni bila gostobesedna, morda se razlog za to skriva v dejstvu, da je imela zelo burno ljubezensko življenje.

Največ pozornosti je svoje čase pritegnila njena zveza s še enim znanim igralcem, Danielom Day-Lewisom, ki jo je brez besed zapustil, ko je bila noseča. V času, ko je rojevala, se je Daniel dobival z ljubljenko Hollywooda, igralko Julio Roberts. “Bil je ljubezen mojega življenja. Končalo se je, ker je bilo vse skupaj nemogoče in neverjetno močno. Najina ljubezen je bila kot neozdravljiva bolezen. Ob enem pogledu nanj sem vedela, da je to človek, ki lahko v meni izzove bolečino. Ni mogel ločiti vlog, ki jih je igral, od resničnega življenja. Pogosto se je vedel, kot da ni del tega planeta, prepuščal se je junaku, ki ga je igral. Imela sva strast v njeni najčistejši obliki, nekaj takega pa je vedno obsojeno na propad. Imela sva ljubezen, kakršno opisujejo ljubezenski romani, uničilo pa naju je to, da sem dovolila, da postane središče mojega življenja,” je pred časom dejala v enem od svojih intervjujev.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.