Izšel je napovednik za težko pričakovano nadaljevanje Avatarja

Magazin 11. Maj 202209:45 0 komentarjev
Avatar
Profimedia

Dobrodošli nazaj na Pandoro! Končno izšel prvi napovednik za dolgo pričakovano nadaljevanje Avatarja.

Prvi Avatar je prišel v kinematografe decembra 2009 in je s svojim najsodobnejšim napredkom v tehnologiji revolucioniral 3D-filme.

Film Avatar: The Way of Water se odvija več kot 10 let pozneje ter pripoveduje zgodbo o Jaku Sullyju, Neytiri in njunih otrocih, o težavah, s katerimi se morajo spopasti, o bitkah, ki jih bijejo, da ostanejo živi, in o tragedijah, ki jih morajo preboleti. Film je zdaj v lasti Disneyja po prevzemu družbe 20th Century Fox leta 2019, predviden datum izdaje je 16. december 2022. Tretji film bo predvidoma predstavljen leta 2024, četrti leta 2026 in peti leta 2028. “Vem eno stvar: kamorkoli gremo, je ta družina naša trdnjava,” pove eden izmed glavnih likov Jake Sully svoji Neytiri na koncu napovednika.

Producent Jon Landau je decembra za Entertainment Weekly povedal, da so nadaljevanja zgodba o družini ter o razsežnosti, s katero se bodo soočili starši, da bi to družino ohranili in zaščitili. “Vedno pravim, da imajo Jimovi filmi univerzalne teme in, res, ni bolj univerzalne teme, kot je družina.”

Izvirnik iz leta 2009 je ob izidu podrl rekorde in si prislužil devet nominacij za oskarja, tudi za najboljši film, s tremi skupnimi zmagami. Direktor James Cameron je za EW povedal, da ga skrbi, ali se bodo naslednji filmi lahko merili z uspehom prvega filma. “Veliko vprašanje je, ali bomo zaslužili kaj denarja. Veliki, dragi filmi morajo zaslužiti veliko denarja. Smo v novem svetu po covidu. Morda teh številk ne bomo nikoli več videli. Kdo ve? Vse skupaj je velik met.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!