Jajc nikar ne kuhajte v vodi, obstaja namreč boljša rešitev

Magazin 03. Sep 202213:41 0 komentarjev
JAJCA
PROFIMEDIA

Ko boste naslednjič želeli pripraviti trdo ali mehko kuhana jajca, ga ne kuhajte v vodi. Poči lahko jajčna lupina, prav tako je jajca težje olupiti. Zato jajca raje skuhajte na pari.

Vse, kar potrebujete, je lonec z nastavkom za kuhanje na pari. V lonec nalijte nekaj vode (pomembno je, da se voda ne dotika nastavka), nato pa jajca razporedite po nastavku za kuhanje na pari in vodo segrevajte, da začne vreti. Vroča para bo jajca segrela na enak način kot vrela voda. Edina razlika je, da je kuhanje na pari nežnejše, beljak bo mehkejši, rumenjak pa bolj kremast.

Da bo jajce trdo kuhano, ga na pari kuhajte 10 do 12 minut. Tako pripravljeno jajce je odlično za pripravo solat, lahko pa ga samo posolite, dodate ščepec mletega popra in uživate. Za mehko kuhano jajce ga na pari kuhajte približno šest minut in pol, nato pa ga takoj ohladite pod hladno vodo.

Kako pa preverite, ali je jajce sveže? Preprosto ga potopite v posodo z vodo. Če jajce potone, potem je sveže, če pa plava na površini, pa pomeni, da jajce ni več primerno za uporabo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!