Jennifer Aniston: Današnji generaciji se zdi serija Prijatelji žaljiva

Magazin 29. Apr 202316:19
Jennifer Aniston
Profimedia

Jennifer Aniston pravi, da je delo v komediji danes postalo težje, saj komikom ni več dovoljeno, da bi se norčevali iz življenja, kot je bilo to sprejemljivo v 90. letih.

Svetovno znana igralka Jennifer Aniston je za ameriško revijo Variety povedala, da je delo v komedijah danes postalo težje, saj komikom v sodobnem času ni več “dovoljeno”, da bi se norčevali iz življenja.

“Današnji generaciji mladih se zdijo Prijatelji žaljivi”, je dejala Jennifer Aniston, igralka, ki je zaslovela v uspešnici iz 90. let. “Sedaj je bolj težavno, ker moraš biti zelo previden. Vendar lepota komedije je ravno v tem, da se norčujemo iz sebe in iz življenja,” je dejala. “V preteklosti si se lahko šalil na račun fanatikov in se ob tem smejal. Šlo je za izobraževanje ljudi o tem, kako smešni smo ljudje. Zdaj nam to ni več dovoljeno.”

Prijatelji so bili uspešna serija o življenju šestih mladih Newyorčanov, treh moških in treh žensk, ki so jo predvajali na NBC med letoma 1994 in 2004. Vsi iz igralske zasedbe so postali zvezde in ostajajo izjemno priljubljeni, vendar je Aniston dejala, da je sedaj prisotna veliko večja občutljivost pri publiki. “Marsikomu se danes zdijo Prijatelji žaljivi. Bile so določene stvari, ki niso bile namerno žaljive, in druge … no, o nekaterih bi morali morda bolje premisliti, vendar mislim, da včasih ni bilo prisotne takšne občutljivosti, kot je sedaj,” je povedala sedaj 54-letna igralka.

Nekateri gledalci so kritizirali Prijatelje zaradi pomanjkanja raznolikosti. Vsi glavni liki so namreč belci in v seriji so redko nastopali ljudje drugih rasnih skupin. Drugi so sedaj opazili, da so šale tudi homofobne ali transfobne. Soustvarjalka serije je tudi izrazila krivdo zaradi pomanjkanja raznolikosti. “Priznati in sprejeti krivdo ni enostavno,” je za Los Angeles Times povedala Marta Kauffman. “Boleče se je pogledati v ogledalo. Sram me je, ker pred 25 leti nisem vedela, kaj bi bilo bolje.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje