Jennifer Garner je za dober projekt kupila kmetijo, kjer je odraščala njena mati

Magazin 11. Nov 202208:45
Jennifer garner
Profimedia

Številni znani hollywoodski igralci svoje talente uporabljajo ne le v filmih, ampak tudi v poslu. Tako imajo številni svojo kozmetično linijo ali znamko spodnjega perila s svojimi začetnicami. Jennifer Garner ni izjema, le da je izbrala drugo pot in kupila kmetijo, kjer je odraščala njena mama. V resnici se Jennifer odlično spozna na vrtnarjenje in vozi traktor.

Igralka se je rodila v konservativni družini. Njen oče je bil inženir kemije, mati gospodinja. Svoje tri hčerke sta vzgajala strogo – dekleta se kot najstnice niso smele ličiti, lakirati nohtov in luknjati ušes. A Jennifer se s toplino spominja otroštva. Smeji se, ko se gleda na fotografijah s sestrama, vse so imele frufru in štrleča ušesa. Leta 1990 se je Jennifer Garner vpisala na kemijsko fakulteto, vendar se je kmalu prepisala na gledališče. Po diplomi je začela igrati v filmih. Vloga, ki jo je proslavila, je Sydney Bristow v seriji Alias. Za igro je osvojila zlati globus za najboljšo igralko v televizijski seriji Drama in bila 4-krat nominirana za nagrado primetime emmy. Marsikdo se spomni tudi njene vloge dr. Eve Saks v drami Dallas Buyers Club, kjer je igrala ob Matthewu McConaugheyju.

Jennifer Garner
Profimedia

Ta vloga je Jennifer prinesla nominacijo za nagrado Screen Actors Guild. Jenniferin prvi mož je bil igralec Scott Foley, ki ga je spoznala na snemanju Felicity leta 1998. Zakon je trajal 5 let. Od leta 2005 do 2018 je bila poročena z igralcem Benom Affleckom, s katerim imata dve hčerki in sina.  Igralka je zaradi materinstva spoznala, kako pomembno je skrbeti za razvoj otrok. In imela je dovolj energije za družino in tudi druge otroke. Postala je ambasadorka neprofitne organizacije Save the Children USA, ki si prizadeva izboljšati življenje otrok po vsem svetu. Od leta 2014 je Jennifer članica upravnega odbora organizacije in spodbuja prizadevanja za nacionalno opismenjevanje in zgodnje izobraževanje. Pogosto obiskuje družine, vključene v program Zgodnji koraki do šolskega uspeha.

Garner promovira tudi pravilno prehrano otrok. Tega se je lotila z vso zagnanostjo in se odločila, da bo sama pridelala zdravo hrano. Jennifer Garner je trenutno soustanoviteljica in glavna vodja blagovne znamke podjetja Once Upon a Farm, ki proizvaja ekološko svežo otroško hrano. Ta živila so proizvedena na kmetiji, ki jo je kupila Jennifer. A to ni le navadna kmetija, je kraj z zgodovino. To je kmetija, kjer je odraščala njena mama, Jennifer pa jo je kot otrok obiskovala in s stricem lovila ribe v lokalnem ribniku.

Jenniferini stari starši so ta kos zemlje v Oklahomi kupili leta 1936. V tistih letih so na kmetiji gojili orehe, solato, redkvice in krompir. Toda z leti je zemljišče postalo neuporabno: lastništvo je nenehno prehajalo z enega družinskega člana na drugega. To se je nadaljevalo do leta 2017, ko ga je kupila Jennifer. Med njimi zaposleni sta tudi stric Robert in teta Janet, ki ji pomagata voditi kmetijo.

Kmalu je kmetija postala uspešno podjetje. V eni od svojih objav na Instagramu je igralka zapisala: “Poglej, mama, tvoja kmetija je oživela! 700 borovničevih grmov, 50 dreves kakija, 3 krave (za urejanje trave in hišne ljubljenčke), 2 kmeta (stric Robert in teta Janet) in 1 želeni kmet — resnično tvoj.” Kmetija je kmalu dobila kopico novih prebivalcev – kokoši. Svoje dogodivščine igralka rada objavlja na Instagramu, kjer si reče kmetica Jen. Igralka pridno oglašuje svoj posel s sadjem in zelenjavo ter na svojih družbenih omrežjih redno objavlja recepte za zdrave jedi iz naravnih živil. Tako na primer namesto običajnega čipsa družinske člane pocrklja z ohrovtovim čipsom. Jennifer meni, da je otroke mogoče naučiti jesti zdravo že od malih nog: “Če želite, da vaši otroci odraščajo in ljubijo zdravo hrano, jim dajte zdravo hrano, ki jo imajo radi.” Da otroci ne bi zavračali sadja in zelenjave, igralka deli življenjske trike o pripravi zdravih otroških prigrizkov.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.