Jim Carrey praznuje 60 let, kdo naj bi bila ljubezen njegovega življenja?

Magazin 17. Jan 202210:50 0 komentarjev
Jim Carrey
Profimedia

Jim Carrey, znan po komičnih vlogah, a tudi po odličnih dramskih uprizoritvah, danes, 17. januarja, praznuje 60 let. Rodil se je leta 1962 v Kanadi v precej revni družini, kjer so vsi delali predvsem za preživetje. Mali Jim pa je s svojim talentom za komedijo zabaval že učitelje in sošolce v osnovni šoli.

Jim Carrey je brez dvoma eden od največjih zvezdnikov Hollywooda, pa čeprav ni lep kot Brad Pitt ali šarmanten kot George Clooney – je predvsem odličen igralec, ki brez težav za svoje delo zahteva več milijonov dolarjev. Za film Vsemogočni Bruce je dobil kar 25 milijonov. Njegovi filmi so prinesli več kot 3,5 milijarde dolarjev po vsem svetu, najbolj pa je zaslovel s komedijami Maska, Butec in butec, Ace Ventura in Vsemogočni Bruce.

Stand-up dijak

Mali Jim je že kot otrok pokazal smisel za igro, saj je svojim prijateljem rad pokazal vse trike, ki se jih je naučil. V srednji šoli so mu učitelji ob koncu pouka dovolili, da zabava sošolce s svojo stand-up predstavo.

Življenje v kombiju

A njegovo otroštvo ni bilo niti najmanj rožnato, saj se je družina morala preseliti iz udobnega mesteca v Toronto, kjer so vsi člani družine opravljali najrazličnejša dela, da bi vsaj malo zaslužili. Jim je vsak dan po šoli delal osem ur v neki tovarni, zato je njegov uspeh v šoli zelo trpel. Družina je nekaj časa celo živela v kombiju znamke Volkswagen na zelenici sorodnikovega posestva, vse dokler niso imeli dovolj denarja za preselitev v mesto.

Jim Carrey
Profimedia

In Living Color

Čez nekaj let si je družina malo opomogla, zato se je Jim poskusil v različnih klubih. S svojim spakovanjem in smešnimi domislicami je poskušal zabavati občinstvo. A njegov prvi nastop naj bi bil prava katastrofa. Med slavne se je prebil leta 1990, ko je dobil glavno vlogo v uspešni televizijski seriji In Living Color. Pozneje ni navdušil le s komičnimi vlogami, spoštovanje kritikov si je prislužil z dramskimi vlogami.

Jim Carrey
Profimedia

Ljubezen življenja – Renee Zellweger

Zelo pestro je tudi zasebno življenje posebnega Jima. Pred časom je povedal, da je bila ljubezen njegovega življenja igralka Renee Zellweger. Minilo je sicer že več kot 20 let, odkar sta bila Jim Carrey in Renee Zellweger kratek čas par, vendar ima, kot kaže, igralka še vedno posebno mesto v igralčevem srcu. Spoznala sta se na snemanju filma Jaz, Irene in jaz leta 1999, par pa sta postala po koncu snemanja. Režiser filma Bobby Farrelly je povedal, da je bil Jim takoj navdušen nad soigralko, nekoliko bolj pa naj bi se obotavljala Renee.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!