Johnny Depp prodaja svojo novo serijo portretov slavnih

Magazin 13. Mar 202313:30
Johnny Depp
Profimedia

Johnny Depp je izdal novo serijo portretov slavnih, ki jih je naslikal kot del svoje zbirke Friends & Heroes.

V galeriji Castle Fine Art v Londonu je od konca februarja razstavila zbirko Friends & Heroes II, v kateri so zvezdnikove upodobitve glasbenika Boba Marleyja, pokojnih igralcev Heatha Ledgerja in Riverja Phoenixa ter pisatelja Hunterja S. Thompsona. “Vsaka podoba je intimen odsev njihovega značaja v Johnnyjevih očeh, prikaz tega, kako so se mu razkrili, osebno ali prek svoje umetnosti,” se glasi odlomek iz brošure o novi zbirki.

“Umetnost sem vedno uporabljal za izražanje čustev in razmišljanje o tistih, ki so zame najpomembnejši, kot so moja družina, prijatelji in ljudje, ki jih občudujem,” je 59-letni Depp dejal v izjavi, ki je bila objavljena v brošuri. “Moje slike obdajajo moje življenje, vendar sem jih zadržal zase in se omejil. Nihče se ne bi smel omejevati.”

Omenjena galerija je na spletni strani zapisala, da že nimajo zaloge vseh natisov posameznih portretov, vsak od njih je bil prodan za približno 4.523,02 dolarjev. Uokvirjen komplet vseh štirih portretov ostaja na voljo za približno 17.547 dolarjev.

Za promocijo je igralec v videu dejal: “Vsi prijatelji, vsi junaki. Rad bi videl te štiri ljudi skupaj. Rad bi bil v sobi s temi zelo kul ljudmi. Veliko so povedali v svojem kratkem življenju.”

Izid njegove druge formalne umetniške zbirke je prišel nekaj mesecev po tem, ko je igralec julija 2022 zaslužil več kot 3,6 milijona dolarjev s svojo prvo zbirko Friends & Heroes, ki je bila razprodana skoraj takoj, ko je bila na voljo za prodajo, glede na poročanje The Sunday-Times. V prvi zbirki so bili štirje portreti Boba Dylana, Elizabeth Taylor, Al Pacina in Keitha Richardsa, ki so bili prav tako opredeljeni kot ljudje, ki jih umetnik dobro pozna in ki so ga navdihnili kot osebo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.