Skupina Joker Out ob koncu leta izdala pesem Novi val

Magazin 30. Dec 202207:30
Joker Out
Matic Kremžar

Medtem ko zaključujejo delo v hamburškem studiu, kjer so posneli evrovizijsko pesem in angleški album, je zasedba Joker Out na radijske valove poslala pesem z naslovom Novi val, ki ga spremlja čustven videospot, posnet na koncertu v Križankah. 

“9. septembra smo v razprodanih Križankah predstavili naš drugi studijski album Demoni, ki ga zaključuje pesem Novi val. Ta se je avgusta, ko smo že zaključevali ustvarjanje plošče, pojavila čisto nepričakovano. Bilo je v času divjanja požarov na Krasu in ta pesem je nastala kot odgovor na utesnjenost, ki smo jo čutili ob tem, ter upanje, da smo mi nova generacija, novi val, ki lahko prinese spremembe v tem svetu.

“Izid te skladbe v obliki uradnega radijskega singla in posnetek izvedbe v Križankah sta tudi naše zadnje dejanje v letu 2022, ki je bilo res razburljivo in nepozabno. Ob tem bi se radi zahvalili vsem poslušalcem in fenom, vsem, ki ste hodili na naše koncerte in nas poslušali. Vsem želimo lepe praznike, miren božič in srečno novo leto,” sporočajo člani zasedbe.

Skupina Joker Out je letos prejela že svojo tretjo zlato piščal, je ena najbolj vročih koncertnih zasedb in eden najbolj predvajanih slovenskih izvajalcev na radiih. Nastopili so tudi na festivalu Exit, s singlom Demoni so prvič resneje vstopili na regionalno glasbeno sceno, v letu 2023 pa bodo ob že kar nekaj potrjenih nastopih v različnih evropskih državah Slovenijo zastopali tudi na izboru Pesem Evrovizije v Liverpoolu. Jeseni jih čaka njihov največji koncert doslej – 6. oktobra bodo nastopili v Stožicah. Parter je že skoraj razprodan.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.