Junakinja risanke Avtomobili na dražbi dosegla rekorden znesek

Magazin 03. Sep 202218:00
avto
Porsche

Celoten izkupiček dražbe je šel v dobrodelne namene.

Animirani film Cars, Avtomobili, ki je v kinematografe prišel pred 16 leti, se je tedaj zasidral v srca številnih (avtomobilskih) navdušencev in danes velja za nepozabno klasiko. Posledično pa v pozabo niso utonili niti njegovi glavni akterji, med katerimi je tudi moder avtomobil odvetnice po imenu Sally Carrera.

Sally Carrera je nedvomno povzeta po modelu Porsche 911 Carrera generacije 996, na kar so pri nemški avtomobilski znamki še zlasti ponosni. Tako zelo, da so pred kratkim na osnovi aktualne generacije modela izdelali unikatno repliko, ki poleg barve po filmski zvezdi povzema tudi platišča in cel kup napisov Sally Carrera.

Avtomobil pa je bil tudi ena izmed glavnih zvezd na nedavnem avtomobilskem tednu v kalifornijskem Montereyju. Na dražbi avkcijske hiše RM Sotheby’s, polni klasičnih avtomobilov, so namreč zanj iztržili kar 3,6 milijona dolarjev in tako verjetno presegli pričakovanja številnih tudi pri Porscheju.

Porsche

Nad izkupičkom, ki ga je za avtomobil ponudil neznani dražitelj (poleg avtomobila bo prejel tudi unikatno Porschejevo zapestno uro), je bila sicer navdušena tudi produkcijska zasedba filma, ki se je zbrala na dražbi, vključno z igralko Bonnie Hunt, ki je Sally posodila glas.

K visokemu iztrženemu znesku pa je zagotovo pripomogla tudi Porschejeva odločitev, da se v celoti odpove iztrženemu znesku. Denar bodo namreč razdelili med dve organizaciji, in sicer Girls Inc., ki skrbi za izobraževanje mladih ameriških deklet in uresničitev kariernih ciljev, ter Organizacijo združenih oziroma njeno vejo za pomoč beguncem v Evropi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.