Kadar imate v življenju težave, se spomnite na zgodbo o osličku

Magazin 27. Dec 202108:00
Osliček
Profimedia

Spomnite se večkrat na to zgodbo, ko vas bodo pestile težave ...

Nekoč je živel osliček, ki je nesrečno padel v globoko luknjo. Kmet je ocenil, da bo reševanje preveč zahtevno in da ni vredno truda, da bi oslička rešil. Odločil se je, da je lažje, če ga pusti v luknji oziroma ga kar pokoplje. Poklical je sosede in skupaj so metali zemljo v luknjo, da bi oslička pokopali.

Osliček je bil seveda prestrašen in paničen. Nato pa je ugotovil, da lahko vsakič, ko nanj vržejo lopato zemlje, zemljo strese s sebe in stopi nanjo.

Ponavljal si je: ”Otresi se in stopi gor …” Tako je obvladoval svoj strah in se spodbujal. Ko je tako vztrajno nadaljeval, je kmalu na sebi občutil sončni žarek in veter ter stopil iz luknje. Veselo se je sprehodil po travniku. Čeprav utrujen, je zmagal.

Kaj nas lahko nauči osliček?

Kar se sprva zdi, da te bo pokopalo, te lahko v resnici reši. Naj bodo to težave v odnosih, z zdravjem, v službi … Treba je biti pogumen in zamenjati perspektivo. Otresti se bremen, stresov in težav ter stopiti nanje kot osliček na zemljo, ki naj bi ga pokopala. Tako bomo prišli vse višje in višje ter bomo zagotovo kmalu zagledali sonce.