Kaj ima zvezdnik Prijateljev proti Keanuju Reevesu?

Magazin 28. Okt 202209:45
Matthew Perry
Profimedia

Matthew Perry, nekoč duhoviti Chandler v televizijski uspešnici Prijatelji, zadnje dni dviga prah s knjigo spominov, v kateri je razkril precej zanimivosti iz svojega burnega življenja in ozadje boja z odvisnostjo.

V avtobiografiji je zdaj 53-letni Perry med drugim zapisal: “Zakaj so morali izvirni misleci, kakršna sta bila River Phoenix in Heath Ledger, umreti, Keanu Reeves pa je še vedno med nami?”

Poznejši zvezdnik Prijateljev je svoj prvi film konec 80. let posnel prav z Reevesovim dobrim prijateljem, zdaj že pokojnim Phoenixom, ki je leta 1993 umrl zaradi prevelikega odmerka mamil, star le 23 let.

O njem Perry piše: “River je bil čudovit mož na znotraj in na zunaj, preveč čudovit za ta svet, kot se je izkazalo. Zdi se, da zelo nadarjeni fantje vedno propadejo.”

Razkril je še, da je, ko ga je dosegla novica o Riverjevi smrti – obetavni igralec, sicer starejši brat Joaquina Phoenixa, se je zgrudil pred lokalom Viper Room v Zahodnem Hollywoodu – neutolažljivo jokal.

Na stanovskega kolega Reevesa se Matthew Perry v knjigi spravi še drugič, in sicer v povezavi s prezgodnjo smrtjo še enega svojega soigralca in prijatelja, komika Chrisa Farleyja, ki je umrl leta 1997, star 33 let.

Matthew Perry
Profimedia

“Ko sem izvedel za to, sem naredil luknjo v zidu garderobe Jennifer Aniston (soigralke iz Prijateljev, op. a.). Keanu Reeves pa je še vedno med nami.”

Perryjevo blatenje Reevesa je na spletu sprožilo burne odzive, saj slednji velja za enega najprijetnejših in najmanj konfliktnih osebkov v tovarni sanj. Zato Perry niti ni imel druge izbire, kot da se za svoje pisanje javno opraviči.

Za ameriški tabloid People je povedal: “V resnici sem velik Keanujev oboževalec. Izbral sem neko naključno ime, moja napaka, opravičujem se. Moral bi uporabiti kar svojega.”

V omenjeni knjigi nekdanji Chandler Bing razkriva še, da je nekoč skoraj umrl, ko je zaužil 55 protibolečinskih tablet in liter vodke, da bi se nekako prebil čez dan, in na glas razmišlja, da ga bo desetletja trajajoča odvisnost na koncu najverjetneje pokopala.

Dodaja, da trenutno jemlje zdravilo, zaradi katerega lažje ostaja trezen, a mu je vzelo veselje do življenja. V povezavi s posledicami svojih razvad je prestal tudi več zahtevnih operacij in imel nekaj časa kolostomo – vrečko za odvajanje blata.

V javnosti zabavni, zasebno pa, kot kaže, precej težavni igralec je izračunal, da je za svoj dokaj neuspešni boj z odvisnostjo doslej “sprašil” že okrog 9 milijonov dolarjev.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.