Kaj narediti čez praznike, če ravno začenjate novo razmerje?

Magazin 09. Dec 202217:00
par
Profimedia

Prazniki so lahko naporni in stresni, če v vaše življenje vstopa nekdo nov, za katerega niste prepričani, ali se boste z njim ujeli ali ne. Tu je nekaj napotkov.

Začeti novo zvezo je čudovito, a tudi dovolj stresno samo po sebi. Kaj šele če se bližajo prazniki in niste prepričani, kaj storiti. Boste vsem naznanili, da ste v odnosu z nekom novim, ali bi s tem še počakali? Imamo nekaj idej, ki vam lahko pomagajo do mirnih praznikov.

Ni potrebe po podrobnem načrtovanju

Zagotovo imata oba veliko obveznosti in sta že potrdila veliko vabil za večerje ter druge dogodke. Kdaj bosta imela čas za vaju? No, ni nujno, da to do potankosti načrtujeta. Lahko se okvirno odločita, ali se čez praznike želita videti ali ne, kdaj točno, pa se dogovorita tik pred zdajci. Tako se ne boste obremenjevali še s tem, hkrati si bosta dovolila opraviti vse, kar sta si zadala. Vajina zveza pa bo obenem tudi na preizkušnji: si bosta vzela čas drug za drugega?

Postavite svoje meje

Vseeno prevzemite nadzor nad prazniki in jasno izrazite, kaj si želite ter predvsem, česa nočete. Bi radi ohranili svoje tradicije in novo leto preživeli s prijatelji, kot ste obljubili? Potem to storite. Če je partner resen, bo razumel in našel čas, da se vidita kdaj drugič. Pogovoriti se morata tudi o tem, ali želita predstaviti drug drugega svoji družini ali je za to prehitro. Če bi radi vse skupaj malce odmislili, povejte, da želite, da se nekaj dni ne slišita.

Ne bodite prestrogi do sebe

Ne, ne potrebujete popolnega božičnega zmenka niti dragega darila za partnerja ali večdnevnega oddiha, ki ga plačate vi. Dovolite si imeti prijetne praznike v krogu bližnjih, ker si to zaslužite. Ne silite se v razmerje le zato, da bi imeli nekoga ob sebi, četudi niste povsem srečni. Niti se ne obsojajte, če razmerje čez praznike ne zdrži – če bi oba hotela, bi se bolj potrudila.

Zaslužite si prijaznost, lepe trenutke in spomine, ki bodo z vami ostali še dolgo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.