Kaj pomeni pisk, ki ga pogosto slišimo na letalu

Magazin 17. Dec 202211:34
stevardesa, letalo
PROFIMEDIA

Med poletom z letalom nas spremljajo številni zvoki, nekaterih od njih pa prenašajo tudi sporočila. Stevard pojasnjuje tudi, kateri zvok označuje nevarnost.

Med potovanjem z letalom potnike na krovu spremljajo najrazličnejši zvoki. Poleg ropota letalskega motorja ter klepeta sopotnikov pa se med letom pogosto oglasi zelo poznan zvok. Kratek ton najpogosteje slišimo, ko potnik s pritiskom na gumb nad sedežem k sebi pokliče kabinsko osebje. Podoben je tudi zven, ki najavi, da lahko odpnemo varnostne pasove, sestavljen pa je iz višjega in nižjega tona.

Tak zven pa lahko pomeni tudi interni klic za kabinsko osebje. Kot je na Tik Toku pojasnil eden od stevardov, jim ta zvok sporoča, da jih potrebujejo ostali člani kabinskega osebja oziroma drugi člani posadke. Če pa se zaporedje visokega in nizkega tona ponovi trikrat, to naznanja bližajočo se nevarnost, še pravi stevard.

@tommycimato Answer @im_siowei 10 million views. so crazy. i love you all! #fyp #flightattendant #airline #aviation #travel #adventure ♬ original sound - tommycimato

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar