“Kaj se je pravkar zgodilo?” Osupla Nicole Kidman na oskarjih kot spletni meme

Magazin 28. Mar 202209:41 > 15:00 0 komentarjev
Nicole Kidman
Profimedia

Na spletu in družbenih omrežjih že vso noč in jutro odmeva TISTI incident z oskarjev: zaušnica, ki jo je Chrisu Rocku prisolil Will Smith.

Po neljubem dogodku, ki je razpoloženje v dvorani le nekaj minut, preden je Smith dobil svojega prvega oskarja za glavno vlogo v Kralju Richardu, zasukal strmo navzdol, je svoj trenutek dobila tudi Nicole Kidman.

Ugledna avstralsko-ameriška filmska diva, tudi sama oskarjevka za vlogo Virgine Woolf v Urah do večnosti (2002), je zaradi svoje dramatične reakcije na ravs na odru postala predmet spletnih domislic, “memov”.

Fotografija 54-letne igralke s popolnoma šokiranim izrazom na obrazu je hitro zakrožila po Twitterju, kjer so številni gledalci komentirali, da se lahko popolnoma poistovetijo z njenim doživljanjem trenutka.

“Nicole Kidman bi morala dobiti oskarja za najboljšo reakcijo na klofuto, ki jo je Will Smith prisolil Chrisu Rocku,” je zapisal nekdo o incidentu, ki se je zgodil zato, ker je Smith branil čast svoje žene Jade Pinkett-Smith, na račun katere si je Rock privoščil neprimerno opazko.

Nasilni dogodek je pod ključnikom #whatjusthappened – prevedli bi ga lahko v “kaj se je pravkar zgodilo” – hitro postal eden najbolj vročih na omenjenem družbenem omrežju.

Kidman je družbo v prvi vrsti, od koder se jima je ponujal odličen razgled na dogajanje na odru, na prireditvi delal soprog, kantripevec Keith Urban, ki je posebej za to priložnost v LA priletel naravnost s koncerta v Las Vegasu.

Keith Urban, Nicole Kidman
Profimedia

Igralka je bila sicer nominirana za najboljšo žensko glavno vlogo v biografskem filmu Being the Ricardos, v katerem je upodobila slavno komedijantko Lucille Ball.

Je pa morala tokrat premoč priznati kolegici Jessici Chastain, ki je odšla domov z zlatim kipcem za film Oči Tammy Faye. Da med njima vlada medsebojno spoštovanje, sta rdečelasi dami dokazali s prisrčnim objemom.

Jessica Chastain, Nicole Kidman
Profimedia

V toaleti klasičnega kroja iz sivo modre svile Armani Privé je bila Nicole, kot smo pri njej že vajeni, ena najelegantnejših pojav na rdeči preprogi.

Kot je povedala v eni od izjav pred dogodkom, so pri sloviti italijanski modni hiši ta odtenek modre zasnovali posebej zanjo.

Nicole Kidman, Keith Urban
Profimedia

Vas zanima še več? Posledite našo Facebook stran N1 Magazin.