Kaj se je zgodilo z nekaterimi igralci iz ikoničnega Titanika?

Magazin 11. Dec 202213:15
Titanik
Profimedia

Njegova izdaja leta 1997 še zdaleč ni bila brodolom, Titanik je zaplul v knjigo rekordov z 11 oskarji in 2,2 milijarde funtov zaslužka. In še dandanes ostaja eden najbolj gledanih filmov. Kate Winslet, ki je bila za vlogo Rose nominirana za najboljšo igralko, je zaigrala v nizu zelo hvaljenih filmov, Leonardo DiCaprio pa je ena glavnih zvezd Hollywooda. Kaj pa preostala igralska zasedba?

Suzy Amis – Lizzy Calvert

Suzy Amis Cameron
Profimedia

Suzy je igrala Roseino pravnukinjo Lizzy in to je bila tudi njena zadnjih igralskih vlog. Po še treh nastopih v televizijskih filmih je zapustila posel. A Titanik ji je usodo vendarle spremenil na bolje, na snemanju je spoznala bodočega moža, režiserja Jamesa Camerona, ki se je šele dobro poročil s četrto ženo Lindo Hamilton, ko sta se spoznala. Govorica o aferi s Suzy pa je povzročila razpad zakona in poravnavo v vrednosti 42 milijonov funtov.

Suzy, že mama sinu Jasperju iz prvega zakona, se je z režiserjem poročila leta 2000. Imata tri hčerke, Claire, Quinn in Elizabeth. Par, ki je leta 2012 po ogledu dokumentarca Forks Over Knives sprejel rastlinsko prehrano, živi na ekološki kmetiji v Hollister Ranchu. Suzy je zdaj vidna aktivistka za okoljska vprašanja, vključno s trajnostno modo in vegansko prehrano.

Alexandrea Owens-Sarno – Cora

Alexandrea je imela osem let, ko je igrala “najboljše dekle” Coro Leonarda DiCapria. In pravi, da je vlogo dobila po naključju. Za Cosmopolitan je povedala, da se je v vlogo “spotaknila”, ko je njena mama peljala njo in njeno mlajšo sestrico na avdicijo. Njeno hlipajočo sestro so iz množice izbrali na avdicijo za vlogo “jokajočega dekleta” in agent za kasting je vprašal Alexandreo, ali bi jo zanimala še kakšna vloga. “Nekaj ​​tednov zatem je mama dobila sporočilo, da sem dobila vlogo. Spomnim se, da sem jokala, kričala, tekla po hiši kot mali manijak.”

Povedala je, kako jo je Leo na snemanju zabaval tako, da je risal po svoji skicirki in jo hranil z arašidovim maslom in marmelado. “Mislila sem: To je moj novi najboljši prijatelj Leo in tako je kul. Med prizori smo se vedno družili in Kate je prišla k nam in se pogovarjala tudi z nami, bila je obsedena z lasmi moje sestre, zato se je vedno igrala z njimi.”

Zdaj 34-letna Alexandrea še vedno igra in je pred kratkim stopila za kamero, da bi producirala kratki film Lanes o treh kolesarjih, ki se maščujejo, ko je njihov prijatelj ubit v trčenju.

Danny Nucci – Fabrizio De Rossi

Danny Nucci
Profimedia

V Avstriji rojeni igralec, ki ima francosko maroško mamo in italijanskega očeta, je v filmu igral Jackovega prijatelja Fabrizia. Italijanski lik umre v valovih, ubogi Danny pa je bil ubit še v dveh filmih tistega leta, Eraser in The Rock.

Igralec je bil, ko je igral v Titaniku, poročen s Terre Brigham, mamo svoje najstarejše hčerke, a sta se leto zatem ločila, potem ko je leta 1997 na snemanju filma That Old Feeling spoznal drugo ženo Paulo Marshall. Poročila sta se leta 2003 in imata skupno hčerko.

Od Titanika naprej je Danny igral v različnih filmih, vključno z Friends and Lovers z Robertom Downeyjem mlajšim, pa tudi v televizijskih oddajah, vključno z The Rookie. Njegova zadnja vloga je bil ameriški politik Mario Biaggi v mini seriji The Offer, ki je bila premierno prikazana aprila.

Kathy Bates – Molly Brown

Kathy Bates
Profimedia

Kathy je že bila dobitnica oskarja, potem ko je leta 1991 prejela nagrado za najboljšo igralko v filmu Misery, ko je igrala ”nepotopljivo” Molly Brown. Nato je igrala v Midnight in Paris, About Schmidt in Revolutionary Road, kjer se je ponovno združila s soigralcema iz Titanika, Leom in Kate. V zadnjih nekaj letih se je preselila tudi na televizijo, kjer je igrala v serijah, kot so Harry’s Law, American Horror Story in Feud. Kathy, ki je zdaj stara 74 let, je imela precejšen delež zdravstvenih bitk, saj so ji leta 2003 diagnosticirali raka na jajčnikih in leta 2012 raka na dojki, kar je povzročilo dvojno mastektomijo.

Billy Zane – Caledon Hockley

Billy Zane
Profimedia

Ameriški igralec Billy je bil znan že po vlogi v The Phantom v istoimenskem filmu iz leta 1996, ko je v Titaniku igral Rosejinega bogatega zaročenca. Leta 2001 je igral v kritiško hvaljenem filmu The Believer ob Ryanu Goslingu in igral Billyja Flynna v broadwayski produkciji Chicaga. Pred kratkim je igral v televizijskih oddajah, kot sta MacGruber in Curfew. Billy ima v pripravi štiri filme, vključno z Waltzing With Brando, v katerem igra legendo Marlona Branda. Tako kot njegovemu liku iz Titanika tudi Billyju niso tuje zaroke, obsojene na propad. Do leta 1995 je bil šest let poročen z Liso Collins, bil je tudi zaročen s čilsko igralko Leonor Varela in britansko zvezdnico Kelly Brook, ki sta se nenadoma razšla, nekaj časa je tudi hodil s hrvaško manekenko Jasmino Hdagha.

Bill Paxton – Brock Lovett

Bill Paxton
Profimedia

Bill Paxton je bil dobro znan v času, ko se je pojavil v Titaniku, zaradi njegovih vlog v uspešnicah, kot so Aliens, Terminator, Twister in Apollo 13. Igral je lovca na zaklade Brocka in spremljal Camerona na njegovem potopu leta 2003 do resničnega potopljenega Titanika za dokumentarni film Ghost of the Abyss. Njegovi drugi filmi vključujejo Mighty Joe Young in Edge of Tomorrow, pet sezon pa je igral tudi v HBO-jevi seriji Big Love o poligamistični družini v Utahu.

Dvakrat poročeni Bill je svojo drugo ženo, britansko študentko Louise Newberry, spoznal na londonskem avtobusu številka 13 in se vanjo takoj zaljubil. Imela sta dva otroka Jamesa in Lydio. Tragično je, da je zelo cenjeni igralec umrl po zapletih zaradi operacije srca februarja 2017, star 61 let. Njegova družina je operacijskega kirurga tožila zaradi neupravičene smrti, češ da je uporabljal visoko tvegane in nekonvencionalne metode in da ni bil prisoten v operacijski dvorani, ko se je njegovo stanje poslabšalo, kar je privedlo do druge operacije in nazadnje do igralčeve smrti. Primer so poravnali v začetku tega leta za 830.000 funtov.

Reece Thompson – Irish boy

Reece je bil petletni maneken, ko je dobil možnost za majhno vlogo v Titaniku ali oglasu za bencin. Toda vloga “irskega malega dečka” se je izkazala za donosno, saj mu je takrat prinesla 30.000 funtov, od takrat pa še licenčnine. Njegov majhen, a nepozaben prizor, v katerem fant, njegova mati in sestra ležijo na postelji, da bi umrli, medtem ko so vrata tretjega razreda ostala zaklenjena, je bil med najbolj tragičnimi v filmu.

Reece je obrnil hrbet šovbiznisu in zdaj dela kot direktor digitalnega trženja v Brian Head Resortu, smučarskem letovišču v Utahu. Še vedno občasno prejema avtorski honorar po pošti je povedal za Business Insider. “Čudno je, ker se tega ne zavedam več. Ni tako: Oh, kdaj bom dobil nov ček za Titanik? Ko se to zgodi, si rečem: Oh, kul, dodatnih 100 $. To je precej bizarno. Vendar upam, da ga bodo še naprej veliko predvajali, ker to zame pomeni več denarja.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.