Kaj simbolizira vaša hišna številka?

Magazin 19. Feb 202211:30
Hišna številka
Profimedia

Ste se že kdaj vprašali, ali bi lahko vaša hišna številka imela določen pomen? Numerologija daje odgovore.

Numerologijo se že stoletja uporablja za različne interpretacije. V starih kulturah Egipta, Kitajske, Indije in Japonske so verjeli, da imajo številke magično moč, zato so svetovali, s katerimi številkami se je v življenju dobro obdati.

Nekatere izmed njih so nam dane vnaprej, kot na primer številka, skrita v imenu in priimku ali datumu rojstva. Prav tako pa obstaja verovanje, da ima hišna številka naše stavbe ali hiše skriti pomen za njene stanovalce.

IZRAČUN

Če želite izvedeti svojo hišno številko, jo morate najprej zmanjšati na eno številko. Če je vaša hišna številka denimo 63, samo seštejte 6 in 3 in dobite končno številko 9. Če je vaše število 10, seštetje 1 in 0 in dobili boste 1. Če je vaša hišna številka 19, seštejte 1 + 9 je 10, nato še 1 + 0, kar daje številko ena.

Zdaj pa si poglejmo njen pomen.

Hiša številka 1

Prebivalci hišne številka 1 so običajno zelo izvirni in samostojni posamezniki. Pogosto imajo veliko idej, začenjajo nove projekte, se odločajo za posebne izzive v življenju – in večinoma z velikim uspehom. S finančnega vidika je to dobra številka, vendar lahko spodbuja tudi osamljenost njenih prebivalcev in njihovo kritiziranje drugih.

Včasih prinaša tudi neodločnost glede pomembnih življenjskih odločitev. Zaželeno je, da hišo/stanovanje okrasite v odtenkih zlate, oranžne ali olivno zelene barve, tako namreč povečate njen pozitiven vpliv in zmanjšate negativnega.

Hiša številka 2

To število simbolizira spremembe, zato se lahko velikokrat zgodi, da se ljudje odselijo iz tega doma in pridejo novi. Družini je v tem domu le redko dolgčas, saj se enostavno ustvari vzdušje pisanega družinskega doma. Običajno gre za prostor, ki spodbuja plodnost in zaljubljenost.

Ljudje, ki živijo na tej številki, pogosto delajo od doma ali svoje delo prinesejo domov. Zanimajo jih lahko tehnologija, potovanja, alternativna medicina … Morebitni negativni vplivi so, da lahko zaradi naglice sprejemajo slabe poslovne odločitve ter da so v odnosih lahko preveč odvisni od drugih.

Da bi povečali pozitivni in zmanjšali negativni vpliv številke doma, naj ga naredijo čim bolj zračnega – vnesejo več svetlobe in počistijo nepotrebne stvari. Predlagani so toni, kot so rjava, siva in bež.

Hiša številka 3

To je simbol širitve, prenove in izboljšanja. Ljudje, ki živijo na tej številki, so pogosto perfekcionisti. Običajno so prijazni, zvesti, z optimističnim pogledom na življenje, a tudi zadržani. Imajo dober smisel za humor in močan odnos do svobode, vere in družine.

Pogosto imajo veliko družino in radi uživajo. Modri ​​toni in les so dobrodošli v njihovem domu, da okrepijo ugodne vplive in hkrati zmanjšajo negativen vpliv števila.

Hiša številka 4

V tem domu se vedno kaj prenovi ali spremeni. Hkrati pa štirica svojim prebivalcem prinaša občutljivost, empatijo in duhovnost, zato izžarevajo veliko karizmo. To število doma zagotovo ni za krhke ljudi. To so ljudje, ki so navajeni delovati pod stresom. Kljub nežnejši zunanjosti imajo lahko veliko notranjo moč. Pomembno je, da v svojem življenju določijo prioritete in ne zanemarjajo ljudi, do katerih jim je resnično mar.

Da bi zmanjšali negativne in spodbudili pozitiven vpliv, je dobro imeti v domu veliko sveč, rož in steklenih okraskov.

Hiša številka 5

To število simbolizira harmonijo, ugodne misli in čustva. V tej hiši je izražena družabnost, ljudje jo obiskujejo, izmenjujejo informacije in se veliko smejijo. Solidarnost in stabilnost sta glavna blagodejna vpliva števila pet. Gospodinje pa so običajno uspešne tako v zasebnem kot v poslovnem življenju.

Svojo srečo gradijo počasi, vendar lahko premagajo vse ovire, če se osredotočijo na delo na sebi. Slaba stran številke je malomarnost, kot sta pozabljanje ključev in neugašanje štedilnikov, likalnikov in podobnih stvari, zaradi česar so pogoste začasne nevšečnosti.

Dober dodatek, ki bo okrepil pozitivni in zmanjšal negativni vpliv, so kovinski predmeti.

Hiša številka 6

Ta številka simbolizira odločnost, trden odnos in ekstremnost. To je bodisi harmoničen kraj izjemne tišine ali kaotičen dom z veliko vpitja in nenehnih sprememb. Prav tako je lahko dom močnega razdora ali pa močne ljubezni in iskrene povezanosti.

Številka šest deluje tako, da iz ljudi izvleče močna čustva. Dobro deluje pri učenju novih stvari in predanosti hobijem, kot so kuhanje, fotografija, računalništvo in obrt. V tem domu so ljudje lahko izjemno ustvarjalni.

Za povečanje pozitivnega in zmanjšanje negativnega vpliva števila so dobri rumeni in svetlo zeleni odtenki ter velika udobna dnevna soba za zbiranje.

Hiša številka 7

Ta številka je simbol sanjarjenja, domišljije in upora. V svojih stanovalcih vzbudi veliko duhovnosti, pa tudi čustev in ranljivosti. Včasih bodo težko ločili resničnost od domišljije. Izstopali bodo s svojimi pogledi, ki ne ustrezajo mnenju večine. Ljudje, ki živijo v njem, se pogosto ukvarjajo s kakšnim umetniškim poklicem, imajo hišne ljubljenčke in so veliki perfekcionisti.

Po naravi so v tem domu ljubeči in strasti odnosi, a lahko tudi konfliktni. Izogibati se morajo pretiravanju in razvadam na splošno. Dobro je dom opremiti s številnimi detajli v vijoličasti barvi, ki bodo zmanjšali negativni in okrepili pozitivni vpliv številke.

Hiša številka 8

Ta številka je simbol spoštovanja, stabilnosti in moči. Družini prinaša dober ugled, avtoriteto in celo slavo, pa tudi veliko odgovornost, ki jo imajo pogosto do drugih. Številka osem prinaša spoštovanje tradicionalnih vrednot, kot so družina, prijateljstvo, delo in ljubezen. Kljub stabilnosti ta dom potrebuje pogosta popravila in člane, ki ga dobro vzdržujejo.

Za okrepitev pozitivnega učinka pa je dobro v dom vnesti veliko detajlov in okraskov, kot so denimo lepe slike in ogledala.

Hiša številka 9

Ta številka je simbol različnosti, ki se odraža v videzu doma z veliko prostorov in različnim dekorjem kot tudi v raznolikosti ljudi, ki živijo pod isto streho. Ljudem, ki živijo v njem, navadno v življenju ne manjka iniciative, vedo, kaj hočejo, in si to neposredno prizadevajo doseči. Imajo neko prav posebno razumevanje življenja in so izjemno iznajdljivi. V službi so običajno zelo uspešni, doma pa pogosto lahko tudi napeti. Navajeni so živeti vznemirljivo življenje, sicer jim postane dolgčas.

Za povečanje dobrega in zmanjšanje slabega vpliva števila je dobro povezati celotno hišo v eno celoto z belimi stenami in skupnimi detajli.

Prirejeno po: zanimljivostidana.com

Komentari

Vaš komentar