Popolna je! Kako je par iz Zagreba prenovil več kot 30 let staro kopalnico

Magazin 28. Sep 202212:33 0 komentarjev
kopalnica
Zadovoljna.hr

Prenova kopalnice je vedno zahtevno delo, kar dobro vesta Zagrebčana Anamarija Udovičić Pavlinović in njen mož Dario. Popolnoma sta prenovila kopalnico svojega stanovanja v Makarski, ki je bila stara več kot 30 let. Kopalnica je zdaj popolnoma drugačna in mnogi jo občudujejo, predvsem zaradi zlatih detajlov, ki dajejo prostoru pridih razkošja, in ploščic z zanimivim vzorcem.

“Marsikaj sva naredila sama, oblagala mavčne plošče, izolirala, podirala stene, zamenjala okna. Tako sva privarčevala kar nekaj denarja. Najela pa sva keramičarja in vodovodnega inštalaterja, ki sta večino dela opravila skupaj z mojim možem,” pravi Anamarija.

“Seveda so se zgodile tudi napake. Pri nekaterih stvareh sva bila omejena zaradi stare gradnje, a načelno sva zadovoljna in vesela, da se je vse dobro končalo,” pojasnjuje Anamarija Udovičić Pavlinović iz Zagreba.

kopalnica
Zadovoljna.hr

“Dela je bilo ogromno, saj sva menjala vse – cevi, inštalacije, sanitarije, ploščice, okna in vrata. Za popolno prenovo sva se odločila, ker je bila res nujna. Ko sva se odločila za to potezo, sva želela iz tega dobiti največ, kar lahko, zato sva naredila veliko boljšo in bolj praktično razporeditev. Zdaj sva celotno kopalnico povezala v en prostor,” poudarja Anamarija.

V niši iz mavčnih plošč sta si naredila omaro, v kateri so pralni stroj, bojler in prostor za shranjevanje stvari. Povezala sta preostanek kopalnice in porušila steno, ki je prej ločevala stranišče in umivalnik.

kopalnica
Zadovoljna.hr

Imela sta povsem drugačno idejo za umivalnik, a to je bila le ena od stvari, ki ni šla po načrtih. Ko so keramičarji videli, kaj hočeta, se jim je to zdela slaba ideja. Nista imela več časa delati sama ali iskati drugih delavcev, na koncu sta obupala in umivalnik kupila.

kopalnica
Zadovoljna.hr

“To je bila ljubezen na prvi pogled in ni mi žal, da se prva ideja ni uresničila,” razkriva Anamarija. Prav tako sta morala opustiti idejo o odprti tuš kabini, namesto nje sta vgradila tuš kabino z dvignjeno kadjo.

“Zaradi vertikale in padca so morale inštalacije potekati nad betonsko ploščo. Posegi v beton so bili za naju preveč tvegani zaradi ne tako dobre gradnje (kot se to običajno zgodi v starih stanovanjih). Lahko bi nastala večja škoda v stanovanju pod nami, zato preprosto nisva želela tvegati,” pravi.

kopalnica
Zadovoljna.hr

Morda nimata odprte tuš kabine, zato pa sta v kabino za prhanje postavila zelo lep detajl v obliki okna, ki zagotavlja svetlobo in naravno izolacijo, služi pa tudi kot polička. Okno sta zaščitila tako, da sta izdelala polimerno hidroizolacijo, nanjo položila ploščice in na koncu še s silikonom izolirala spoj med ploščicami in oknom.

Seveda morajo biti ploščice nagnjene, da se voda ne nabira, ugotavlja Anamarija. Najlepši del prenovljene kopalnice so zelenkaste ploščice meglenega videza, pa tudi tuš z zlato pipo. Kopalnica daje vtis luksuza, zanjo pa nista zapravila veliko denarja.

“Pri nas je še vedno slaba ponudba zlatih pip. Tiste, ki so res kakovostne, so tudi zelo drage, in tiste, ki so bile pri nas dostopne, preprosto niso bile vredne tega denarja in so bile estetsko neprivlačne. Tako da je bila ta pipa najboljša izbira glede na ceno in videz. Za zdaj odlično služi, videli bomo, kako se bo obnesla,” zaključuje Anamarija, velika ljubiteljica notranje opreme. Njeno delo lahko spremljate na profilu AestheticMagnetic na Instagramu, še poroča Zadovoljna.hr.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.