Kako pripraviti hitro in okusno poletno juho iz bučk

Magazin 24. Jul 202207:56 0 komentarjev
juha iz bučk
Profimedia

V vročih dneh si lahko poenostavimo pripravo obrokov. Juha iz bučk je zagotovo jed, ki bo teknila in še hitro je pripravljena.

Poleti je na tržnicah na voljo veliko sveže zelenjave, ki jo velja najbolj izkoristiti. Bučke so zelo priljubljene, saj je iz njih mogoče pripraviti veliko različnih jedi. Preprosta, a okusna juha bo kot nalašč za kosilo. Njene priprave se lahko lotijo tudi kuharski začetniki, saj je recept nadvse preprost.

Sestavine (za 4 osebe)

  • 2 večji zeleni bučki
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper
  • 1, 5 dcl vode
  • smetana za kuhanje
  • olivno olje

Priprava:

Bučke operete, razpolovite in narežete na kockice, česen pa sesekljate. V lonec vlijete malce olivnega olja, toliko, da pokrije dno. Ko se segreje, dodate česen, ko ta zadiši, dodajte še narezane bučke. Malce prepražite in zalijte z vodo. Pokrijte, juha naj rahlo vre 10 minut. Dodajte malce smetane za kuhanje, sol in poper po okusu in zmešajte s paličnim mešalnikom. Dobili boste okusno kremno juho. Postrežete jo lahko s popečenimi kockicami kruha ali z zlatimi kroglicami. Dober tek!

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!