Kako si po feng šuju urediti domači delovni kotiček

Magazin 04. Nov 202113:33 0 komentarjev
Delo
PROFIMEDIA

Pogosto delate od doma? Preverite nekaj nasvetov, kako si po feng šuju doma urediti prijeten delovni kotiček in ga za piko na i še ločiti od zasebnega življenja.

Omislite si pregrado, ki bo ločila delovni kotiček od preostalega prostora

Ta nasvet bo za vas primeren, če nimate ločenega in posebnega prostora za delo in si želite ustvariti kotiček za delo v drugem večjem prostoru – če je le mogoče, izberite dnevni prostor, izogibajte pa se spalnici.

Ko boste izbrali prostor, sledi naslednji korak – razdelitev delovnega dela od preostalega. To lahko storite z zložljivo t. i. harmonika steno, knjižnimi policami ali posebno zaveso. Še bolj enostavna je španska stena, ki jo samo postavite in z njo ogradite delovni del. Najdete jo lahko v različnih barvah in motivih, lahko pa jo okrasite tudi sami.

Poiščite primeren položaj za pisalno mizo

Pri izbiri položaja za mizo je dobro upoštevati t. i. ”poveljniški položaj”, ki naj bi bil najbolj popoln položaj za delovno mizo v prostoru. To pomeni, da imate, ko sedite za mizo, razgled nad večjim delom prostora. Še zlasti pomembno je, da imate razgled nad vrati. Po feng šuju takšen položaj mize simbolično odpira pogled na nove priložnosti in poslovne ideje. Prav tako daje občutek nadzora in sproščenosti, saj vidimo vse pred seboj in vsakogar, ki vstopi v prostor. Če te možnosti nimate in so vrata na primer za vašim hrbtom, pa lahko po feng šuju pred seboj namestite ogledalo, v katerem boste videli odsev vrat. Prav tako ni dobro, če je pred vami pogled na belo steno ali drugo ravno površno. V tem primeru je pametno, da jo okrasite z elementi in slikami, ki vas navdihujejo (na primer ustvarite tablo poslovnih vizij in ciljev, napišete pozitivne afirmacije, ki vas spodbujajo in motivirajo itn.). Ne pozabite tudi na sobne rastline!

Profimedia

Dodajte stol, ki vas bo podpiral

Po feng šuju je zelo pomemben tudi stol, na katerem sedimo in je del delovnega kotička. Ta daje podporo in stabilnost fizičnemu telesu, prav tako se bolj podprto in stabilno počutimo tudi pri delu in poslovnih projektih. Stol naj bo z visokim naslonom.

Kaj pa barva? Če vam primanjkuje prave volje in strasti za delo, naj bo stol v rdeči barvi. Če menite, da vam manjka stabilnosti, naj bo v rjavi ali rumeni barvi. Če se vam zdi, da je vaše delo monotono in bi želeli osebnostno rasti, naj bo stol moder ali zelen. Svetlejše barve, kot sta bela in svetlo siva, pa bodo spodbujali jasnost. Če bi želeli izraziti več svojih potencialov in znanj, pomislite na mornarsko modro.

Delovni rituali ob začetku in koncu dneva

Za piko na i dodajte še te preproste rituale: delovni kotiček vsak dan očistite in pospravite, ob začetku delovnega dneva zapišite cilje, ki jih želite doseči tisti dan, in ob koncu dneva si vzemite čas za analizo uspehov in stvari, s katerimi ste ali niste zadovoljni. Prepogosto smo namreč osredotočeni na slabe stvari, ki jih nismo naredili dobro, na dobre pa pozabimo. Svoj delovni kotiček ohranjajte čist. Na mizi naj bodo le najbolj nujni predmeti in stvari, ki jih potrebujete za delo. Ne kopičite predmetov in starih stvari, ki jih ne potrebujete. Prav tako predmetov iz osebnega življenja ne mešajte s poslovnimi, četudi se delovni prostor prepleta z dnevnim. Četudi delate od doma, je priporočljivo, da nastavite časovni okvir dela in z njim ločite poklicno od zasebnega.

Vir: https://www.thespruce.com/

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!