Kakšne avtomobile vozi Luka Dončić: ima jih sedem, tudi fička

Magazin 22. Apr 202305:50 10 komentarjev
Luka Dončić, Porsche
INSTAGRAM

Vsi jekleni konji(čki) slovenskega košarkarskega virtuoza.

Ko se je Luka Dončić pred dnevi zapeljal po Ljubljani s svojim najnovejšim avtomobilom, AMG G63 Brabus 800, je ta zagotovo pritegnil marsikateri pogled, komu pa je morda vzbudil tudi pregovorno slovensko “faušijo”. Nam pa se je porodilo vprašanje: koliko jeklenih konjičkov ima Luka Dončić? Pa smo malce pobrskali po vesoljnem internetu in ugotovili, da so njegovi konjički v resnici kar “ornk” konji. No, razen enega …

Prvega ne pozabiš nikoli, tudi če je fičko

Luka nikoli ni skrival, da ga že od otroštva poleg košarkarske žoge privlačijo tudi avtomobili. In danes, ko je velik in eden najboljših košarkarjev na svetu in milijonar, si lahko da duška tudi kar se štirikolesnikov tiče.

Lahko si predstavljate, da je Luka s svojim 201 centimetrom bolj nagnjen k prostornim avtomobilom in da bi se verjetno težko stlačil v fička (Zastava 750). Ampak – fička zares ima. Pravzaprav je bil to njegov prvi avtomobil. Dobil ga je za svoj 18. rojstni dan. Kako se je z njim vozil, ne vemo, ampak ne dvomimo, da se je.

View this post on Instagram

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Njegov najlepši avto na svetu

Ko se je Lukova kariera vzpenjala, je seveda prišel čas, da s Krpanove kobil’ce presedla na lipicanca. Med predmeti njegovega poželenja visoko kotirajo avtomobili znamke Porsche. “To je moj sanjski avto že iz otroštva,” je povedal v nekem intervjuju. Danes ima v garaži  dva – Porsche 911 Turbo S in Porsche Panamera E-Hybrid, za katerega je dejal, da je najlepši avto na svetu. Elegantno-športno linijo v njegovi garaži pa dopolnjuje tudi Audi A7.

Luka Dončič, Porsche 911
YOUTUBE (zajrem zaslona)

Robustna eleganca in zver, ki lahko preživi apokalipso

Poleg športno elegantnih je Luka krdelo svojih jeklenih konjev dopolnil tudi z bolj robustno elegantnimi. Mogoče bi kdo dejal, da pojem “eleganca” in 1967 Ford Bronco nista najbolje povezana. Ampak, kot pravijo: vsake oči imajo svojega malarja. Vsaj Lamborghini Urusu, predelanim v delavnici Mansory, elegance ni mogoče povsem odreči, kot tudi že omenjenemu Brabusu ne …

View this post on Instagram

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Najbolj nenavaden avto v Lukovi zbirki pa je zagotovo džip, katerega polno ime se glasi Apocalypse Proof Hellfire Jeep. Po imenu sodeč gre za vozilo, odporno tudi na konec sveta, ki ga poganja peklenski ogenj. Ali je Luka s tem hotel kaj povedati, ne vemo, vsekakor pa mu tudi s to “makino” želimo predvsem srečno vožnjo.

Luka Dončić, Apocalypse Proof Hellfire Jeep
YOUTUBE (zajem zaslona)

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje