Kam je Gianni Rijavec peljal soprogo za 3. obletnico poroke, ni presenečenje

Magazin 25. Okt 202215:45
Gianni Rijavec, soproga Patricija
Osebni arhiv

Glede na to, da sta oba umetnika in imata rada umetnost, je bil Rim povsem spontana odločitev. Gianni Rijavec in njegova Patricija sta tako obeležila 3. obletnico njunega zakona.

“V Rimu je zagotovo posebna energija in rada greva v večno mesto. In tukaj je seveda Vatikan. Bil sem že na osebnem sprejemu pri vseh treh papežih: Janezu Pavlu II., Benediktu XVI., in sedanjem papežu Frančišku. Patricija je izdelala kipec “Deček miru”, ki ga je Gianni podaril papežu Frančišku, tako da je tudi njej Vatikan pri srcu. Tudi to me osebno veže na to edinstveno mesto na svetu. Pa tudi sicer je mesto privlačno, ima veliko lepih kotičkov in tudi italijanska kulinarika nama je blizu”, pravi Gianni in dodaja, da sta si s soprogo ogledala nekatere največje znamenitosti: cerkev sv. Petra z znamenitim Michelangelovim kipom Pieta, Berninijevim oltarjem, Trg sv. Petra, ki je tudi Berninijevo delo. Bila sta na znameniti “piazzi Navona” pa pri rimskem koloseju, Panteonu, svetih stopnicah, ki jih je v 3. stoletju v Rim pripeljala sv. Helena. Ogledala sva si še veliko drugih znamenitosti. ”V Rim se bova še vrnila in zagotovo dobila nove ideje za nove stvaritve.”

Gianni Rijavec, soproga Patricija
Osebni arhiv

Gianni Rijavec pravi, da so baterije napolnjene in da gresta s Patricijo novim izzivom naproti. ”Ustvarjam nove skladbe, snemam in koncertiram. Zagotovo bo zelo lep koncert 16. decembra na Gradu Dobrovo v Goriških brdih, pa recimo 8. decembra v Šoštanju. Veliko je še drugih datumov, o katerih zdaj še ne bi govoril. Patricija tudi ustvarja in kmalu bo nova razstava.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.