Kate Winslet nikoli ni bila tipična hollywoodska zvezdnica

Magazin 22. Okt 202107:00 > 07:04
Kate Winslet
Foto: Profimedia

Gledalci po vsem svetu so si jo dobro zapomnili po vlogi Rose v filmski uspešnici Titanik, ki ji je prinesel svetovno slavo. Ta pa Kate ni stopila v glavo, saj ves čas ostaja zvesta predvsem – sebi.

Življenjska zgodba danes svetovne zvezdnice je zelo zanimiva, polna vzponov, padcev in življenjskih preizkušenj, s pomočjo katerih je razvila svojo osebnost. Pred kratkim je Kate Winslet dopolnila 46 let. Ima tri otroke in spet živi v svoji domovini, v Veliki Britaniji, natančneje v Sussexu.

Skromni začetki v revni družini in težavno odraščanje

Kate se je leta 1975 rodila v angleškem Berkshiru v družini, ki ni bila premožna. Njen oče je bil igralec, ki se je trudil uspeti, v vmesnem času pa je opravljal razna dela, da bi preskrbel svoje štiri otroke. Kate je svojo nadarjenost za igro pokazala že kot deklica, saj je že kot petletnica prvič stopila na oder – igrala je v šolski predstavi.

Pozneje je v več intervjujih odkrito povedala, kakšno je bilo njeno odraščanje. Razkrila je, da kot dekle ni bila vitka, zato je bila pogosto tarča posmeha sošolk in sošolcev. V enem od intervjujev je dejala: “Med odraščanjem nisem od nobene ženske dobila pozitivnih odzivov na svoje telo, slišala sem samo negativne. To povzroči veliko škode, saj si že v mladih letih programiran, da kritiziraš sebe in svoj videz.” Zaradi videza je imela težave tudi, ko je začela graditi igralsko kariero, saj so ji agenti pogosto rekli, da ni tisto, kar iščejo.

Pri 11 letih je sprejela vabilo igralske šole Redroofs v Maidenheadu, ki je bila hkrati agencija za talente – svoje učence so pošiljali na avdicije. Kate si je zelo želela postati igralka in ni hotela opustiti sanj. V njihovo uresničitev je vlagala veliko truda. Sčasoma ji je uspelo pritegniti pozornost nase in začela je dobivati delo, pri katerem je lahko pokazala svojo nesporno nadarjenost.

V resni zvezi je bila že v mladih letih

Pri 15 letih je nastopala v seriji Dark Season, na snemanju pa je spoznala igralca in scenarista Stephena Tredereja. Zaljubila se je vanj in pozneje sta nekaj časa skupaj živela v Londonu. Razmerje sta prekinila, vendar sta ostala prijatelja vse do njegove smrti – poslovil se je leta 1997.

Takrat je bila ravno premiera uspešnice Titanik, na katero je Kate zamudila, saj se je udeležila Stephenovega pogreba. Pozneje je razkrila, da je bila njegova smrt zanjo hud udarec in da je potrebovala veliko časa, da se je sprijaznila z dejstvom, da ga ni več.

Vloga v Titaniku ji je prinesla svetovno slavo

Že pred filmom, ki je po vsem svetu zaslužil več kot milijardo dolarjev, je bila znana igralka, a Titanik ji je prinesel planetarno slavo. Sama ni pomislila, da bo film dosegel tak uspeh in da mu bo sledila še njena nominacija za oskarja.

Kate Winslet, Titanik
Profimedia

Čeprav bi marsikdo to izkoristil za vloge, ki bi prinesle veliko denarja, se Kate ni odločila za to pot. Raje je izbirala igranje v filmih, v katere je verjela, njena motivacija ni bila finančna korist. Zaradi tega je postala izjemno cenjena in občudovanja vredna igralka, ki slovi po tem, da se pri sprejemanju vlog ravna po občutku.

V zasebnem življenju je našla srečo s tretjim soprogom

Na enem od snemanj je spoznala svojega prvega soproga, Jima Threapletona, ki je bil asistent režiserja. Leta 1998 sta se poročila, čez dve leti pa dobila hčerko Mio. Po prvem porodu so Kate ostali nosečniški kilogrami, s katerimi se je borila kar precej časa, tega pa ni skrivala. Zato jo cenijo številne ženske, saj je odkrito spregovorila o tej temi in nenehno poudarjala, da je treba svoje telo sprejeti takšno, kakršno je.

Po treh letih zakona sta se s prvim soprogom razšla. Nato je v njeno življenje vstopil režiser Sam Mendes, s katerim sta se poročila leta 2003. V istem letu sta dobila sina Joeja, njena kariera pa je šla samo še navzgor – ni še dopolnila 30 let, pa je že imela štiri nominacije za oskarja. Končno ga je dobila leta 2008 za vlogo v filmu Bralec, posnetem po znamenitem istoimenskem romanu Bernharda Schlinka.

Kate Winslet
Profimedia

Leto 2009 pa je bilo usodno za njen zakon z Mendesom – javnost sta presenetila s sporočilom, da se ločujeta. Dve leti zatem je spoznala svojega tretjega soproga, Edwarda Abela Smitha, leta 2012 sta se poročila, pozneje pa dobila sina Beara. Zdi se, da je končno našla srečo tudi v zasebnem življenju. Z družino se je preselila nazaj v svojo domovino, v Veliko Britanijo, kjer (spet) živi od leta 2015.

Številni jo cenijo prav zato, ker kljub popularnosti in prepoznavnosti ni padla pod prevelik vpliv Hollywooda. Režiserji jo spoštujejo in radi delajo z njo, čeprav ni tipična hollywoodska zvezdnica.

Komentari

Vaš komentar