Kate Winslet: “Tom Cruise naveličan novice, da sem podrla njegov rekord”

Magazin 01. Jan 202311:15
Kate Winslet
Profimedia

47-letna igralka je pred kratkim za USA Today spregovorila o podvigu za svoj najnovejši film Avatar: The Way of Water.

Med snemanjem filma je v enem od kadrov pod vodo zadrževala dih sedem minut in 47 sekund, kar pomeni, da je uradno podrla rekord Toma Cruisa, ki je leta 2015 med snemanjem Misije: Nemogoče — Rogue Nation dih zadrževal šest minut. Odkar je podrla njegov rekord, slavni igralec ni vzpostavil stika z njo ali zadeve pokomentiral, Kate Winslet pa mu je namenila naslednji dve besedi: “Ubogi Tom.”

“Mislim, Toma sploh ne poznam, nikoli v življenju ga nisem srečala, a prepričana sem, da je že zelo sit poslušanja te zgodbe o tem, kako sem podrla njegov rekord,” se je pošalila. “Vendar mi je bilo všeč. Presenetilo me je, kako dobro sem se odrezala in kako postajam vedno boljša.”

Zasluge za rekord je pripisala svojemu možu Edwardu Abelu Smithu (prej znanemu kot Ned Rocknroll), ki ji je pomagal pri vadbi. “Ned je izjemno fit, zdrava oseba in sposoben veliko stvari. Uril se je z menoj, tako da smo bili varni, če bi morala vaditi brez našega inštruktorja, saj tega res ne moreš narediti sam. To je enako kot potapljanje: imeti moraš prijatelja. To je šport, to je spretnost in tvoje telo se prilagodi, da lahko to naredi. Zato je bilo imeti Neda zelo pomembno.”

V začetku tega meseca je zvezdnica tudi razkrila, da je ujela trenutek, ko je po več kot sedmih minutah nehala zadrževati dih. “Imam videoposnetek, na katerem se pojavim na površju in sprašujem: Sem mrtva? In potem takoj: Koliko je bil moj čas?” je povedala v intervjuju za Total Film.

Sigourney Weaver, ki igra poleg Kate Winslet v nadaljevanju izvirnega filma Avatar iz leta 2009, je za USA Today povedala, da se strinja s tem, da je Kate podrla rekord. “Navdušeni smo bili nad Kate, da je to storila. Oba z možem (gledališkim režiserjem Jimom Simpsonom) sva dosegla 6 minut in pol, kar je bilo osupljivo za naju in za našega učitelja Kirka Kracka, ki poučuje mornariške tjulnje. Vsi smo dosegli osebni rekord.” To so resnično presenetljive novice!

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.