Katera obutev je vsako poletje prva izbira modnih deklet za vse priložnosti?

Magazin 12. Avg 202214:15
Delite:
Street Style
Foto: Profimedia

Od klasičnih japonk do tistih s peto in platformo - modna dekleta po vsem svetu letošnje poletje obožujejo to priljubljeno obutev.

Medtem ko so v preteklosti japonke veljale le za obutev za na plažo, se danes postavljajo ob bok sandalam in natikačem, od svetlih barv do bolj nevtralnih odtenkov, in postajajo obvezna izbira ne le na plaži, temveč tudi na ulicah velikih mest.

Japonke so bile izumljene pred več kot tri tisoč leti na egiptovskem polotoku, nosili pa so jih predvsem faraoni in duhovniki. Nadvse udobne in z izjemno obliko so zasnovane tako, da se idealno spopadajo z visokimi temperaturami.

Nedvomno je prav njihova odprta in preprosta zasnova tista, zaradi katere so japonke v zadnjih letih postale zelo priljubljene tako med zvezdnicami kot drugimi modnimi dekleti.

Japonke, modna stalnica z začetka drugega tisočletja

Odlična oblika za poustvarjanje videza iz 90. let in z začetka novega tisočletja, ko so zvezdnice japonke redno nosile na sprehodih po mestu, na družbenih dogodkih in celo rdečih preprogah – zanje sta se na primer odločili Jennifer Aniston in Charlize Theron na premieri filma Hancock leta 2008.

Jenifer Aniston
Foto : Profimedia

Japonke se ujamejo tako z večernimi oblekami, dolgimi ali kratkimi, kot z zelo priljubljenimi pajaci v pastelnih barvah, ki so simbol obdobja Y2K.

Paris Hilton
Foto : Profimedia

V zadnjih nekaj letih smo bili priča vrnitvi teh preprostih, a kameleonskih natikačev, ki so se razvili v številne oblike in sloge, hkrati pa so še vedno dovolj minimalistični, da se podajo k vsakemu videzu.

Japonke ali natikači?

Veliki in kvadratni, tako imenovani “slides”, so najnovejša evolucija japonk. Z debelim in mehkim podplatom so japonke obvezen del garderobe. Številne blagovne znamke so jih na novo oblikovale v najrazličnejših barvah in materialih.

Dua Lipa
Foto : Profimedia

S peto

Za tiste, ki se ne odrekajo petam, so klasične japonke na voljo tudi v različici s peto. Njihov razpon sega od mini petk iz 50. let do bolj čutnih in prefinjenih visokih pet. Tudi tu preidemo od usnja prek žameta do ”golega” učinka, pri katerem prosojnost sandal poudari preostali videz, kot je to s prozornimi japonkami storila Kim Kardashian.

Kim Kardashian
Foto : Profimedia

Kako nositi japonke v mestu?

S kavbojkami, belo majico, kratko obleko, morda z elegantno obleko, da bi jo nekoliko omilili in naredili bolj zabavno, midi obleko … skratka, s tisoč in enim načinom nošenja japonke ostajajo popolna obutev za poletje!

Kendall Jenner
Foto : Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar