Katera živila vam lahko pomagajo v boju proti staranju?

Magazin 22. Nov 202116:00 0 komentarjev
Pomlajevanje
Profimedia

Ob besedni zvezi boj proti staranju najprej pomislimo na različne preparate, kreme in serume proti gubam. A za ohranjanje mladostnega videza obstajajo tudi naravnejši pristopi. Pri tem nam lahko pomagajo tudi nekatera živila, ki vsebujejo vitamine in minerale ter druge snovi za ohranjanje mladostnega videza.

Seveda ne bo šlo brez celostnega zdravega načina življenja.

Najboljša živila za zaustavljanje procesa staranja naj bi bila tista, ki vsebujejo elaginsko kislino, biotin, vitamin C in E, ki sta naravna spodbujevalca kolagena, poroča portal Prevention.com. Tudi priznana dermatologinja iz New Yorka, dr. Debra Jaliman, opisuje, da je kolagen tisti, ki koži daje polnost.

S staranjem se naše zaloge kolagena praznijo, vendar nam uživanje živil, bogatih s hranili, ki podpirajo tvorbo kolagena, lahko pri tem pomagajo. Elaginska kislina naj bi bila ena učinkovitejših pri zaustavljanju staranja kože in naj bi izboljševala elastičnost kože. Biotin, vitamin B, E in C pa naj bi spodbujali tvorbo kolagena in pomagali ohranjati čisto polt.

Katera živila uživati za ohranjanje mladostnega videza

Avokado

Avokado vsebuje veliko nenasičenih maščobnih kislin, z eno besedo zdravih, in naj bi bil zato izjemno koristen za našo kožo. To velja še posebno za jedilno avokadovo olje, ki je sicer težje dostopno. Alternativa je seveda tudi olje, ki je namenjeno zunanji negi kože. Avokado na splošno velja za zelo zdravo živilo.

Profimedia

Granatno jabolko

Granatno jabolko najdemo v številnih lepotnih preparatih, in za to obstaja dober razlog, kajti semena vsebujejo močne antioksidante in elaginsko kislino, ki smo jo že omenili kot izjemno učinkovito pri upočasnjevanju procesa staranja kože. Kombinacija vseh snovi, ki jih vsebujejo semena granatnega jabolka, je naravnost popolna za ohranjanje lepe kože. Prav tako naj bi semena ščitila našo kožo.

Korenje

Korenje vsebuje veliko betakarotena, ki prinaša številne koristi za zdravje, tudi za našo kožo. Učinkovit naj bi bil tudi v borbi proti gubam. Pomagal naj bi do večjega sijaja kože in nas ščitil pred poškodbami, ki nastanejo zaradi sonca.

Profimedia

Acai jagode

Acai jagode so popoln vir dragocenih vitaminov, mineralov in esencialnih maščobnih kislin. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov naj bi bile zelo učinkovite prav pri pomlajevanju. Nekateri strokovnjaki celo pravijo, da naj bi acai jagode preprečevale kožnega raka.

Članek je informativne narave. V primeru zdravstvenih težav se obrnite na ustreznega strokovnjaka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!