Katera zvezdniška imena se lahko pohvalijo z lastnimi otoki?

Magazin 09. Apr 202216:00 > 10. Apr 2022 08:06
Kokosov otok
Foto: Profimedia

Številni zvezdniki so se odločili, da bodo svoje premoženje namenili tudi za nakup zasebnega otoka. Poglejmo si nekaj najbolj znanih.

Rudolf Nurejev

Ob sloviti obali Amalfi se nahaja skupinica treh otočkov, imenovanih Le Sirenuse oz. Li Galli, ki so mitološko znani kot dom siren v Homerjevi odisejadi. Največji izmed njih, Il Gallo Lungo, po obliki spominja na delfina in je bil nekdaj dom priznanega ruskega baletnega plesalca Rudolfa Nurejeva. Slednji je otok kupil 1988 za 2,4 milijona dolarjev in na njem uredil pravo palačo s tremi spalnicami. Plesalec na posesti ni užival prav dolgo, saj je umrl štiri leta za tem, danes pa je otok mogoče najeti za ekskluzivne počitnice.

Celine Dion

V kanalu reke Ottawa, Rivière des Mille Îles, je otoček Île Gagnon, ki je bil svoj čas last izjemne pevke Celine Dion. Na njem je postavljena velikanska graščina v stilu normandijskih palač. Na otok je mogoče dostopati po mostu, saj je voda preveč plitva za čolne. Pevka je otok prodala leta 2016 za 25,5 milijona dolarjev.

Celine Dion
Profimedia

Johnny Depp

V času snemanja Piratov s Karibov se je igralec zaljubil v okoliške rajske otoke in se odločil, da jih šest tudi kupi. Dva je poimenoval Gonzo in Brando, v čast svojima mentorjema Hunterju S. Thompsonu in Marlonu Brandu. Drugi so dobili ime po družinskih članih. Leta 2015 se je Deep na enem izmed svojih otokov tudi poročil.

Johnny Depp
Profimedia

Mel Gibson

Avstralski igralec je leta 2005 za 12 milijonov dolarjev kupil otok Mago, kjer si je uredil ranč. Danes tako uživa v zasebnosti na otoku, s tamkajšnjimi lokalnimi oblastmi pa naj bi imel tudi pogovore o živinoreji in ribištvu. Mago je sicer eden največjih zasebnih otokov v Južnem Pacifiku.

Mel Gibson
Profimedia

Leonardo DiCaprio

Priljubljeni igralec je leta 2005 za 1,4 milijona kupil otoček ob obali Belizeja, kjer je načrtoval izgradnjo eko resorta, s katerim je želel izboljšati naravni habitat otoka. Del načrta je bila tudi izgradnja umetnega koralnega grebena.

LEONARDO DICAPRIO
Profimedia

Seveda pa to niso vsi ponosni lastniki otokov. Med zvezdniki, ki se lahko pohvalijo z lastnim otokom, so tudi Ricky Martin, Shakira, Eddie Murphy, Lenny Kravitz in številni drugi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar