Kateri zvezdniki se ponašajo z diplomo iz naravoslovja?

Magazin 03. Feb 202215:45
Lisa Kudrow
Foto: Profimedia

Nekateri zvezdniki imajo samo osnovno šolo, nekateri so uspešno opravili srednjo. Seveda jih je veliko končalo razne igralske šole, nekaj pa jih je, ki imajo v žepu diplome z naravoslovnih univerz.

Lisa Kudrow

Igralka Lisa Kudrow (58), ki je verjetno najbolj znana iz serije Prijatelji, kjer je upodobila zmedeno Phoebe, je na Univerzi Vassar diplomirala iz biologije. Delala je tudi v nekem medicinskem raziskovalnem inštitutu, pozneje pa se je posvetila le igranju.

Brian May

Brian May
Profimedia

Po dolgih letih glasbene kariere se je Brian May (74), kitarist skupine Queen, okoli leta 2000 vrnil v šolske klopi. Tako je leta 2007 na Imperial College končal astrofiziko. Od leta 2008 do 2013 je bil svetovalec na Univerzi John Moores v Liverpoolu.

Dexter Holland

Dexter Holland
Profimedia

Pevec in kitarist skupine Offspring, Dexter Holland (56), ni samo vrhunski glasbenik ene najboljših skupin vseh časov, je namreč tudi pravi znanstvenik, virolog. V rokah ima diplomo iz molekularne akademije, ki jo je pridobil na univerzi Southern California.

Danica McKellar

Danica McKellar
Profimedia

Igralka Danica McKellar (47), ki je med drugim igrala v seriji Teorija velikega poka in ki je upodobila Winnie Cooper v The Wonder Years ter tudi nastopala v Pleše z zvezdami, ima v žepu diplomo iz matematike. Leta 1998 je diplomirala na prestižni univerzi UCLA.

Masi Oka

Masi Oka
Profimedia

Igralec Masi Oka (47), ki se ga spomnimo iz serije Heroji in Hawai 5.0, je bil med drugim nominiran tudi za nagradi zlati globus in emmy. Poleg igranja pa je diplomiral iz računalništva in matematike na Univerzi Brown.

Art Garfunkel

Art Garfunkel
Profimedia

Polovica dua Art & Garfunkel, Art (80), je na Univerzi Columbia diplomiral iz matematike. Pozneje se je vpisal še na pedagoško smer študija in poučeval matematiko na zasebni šoli v Connecticutu Litchfield Private School.

 Dolph Lundgren

Dolph Lundgren
Profimedia

Malokdo verjame, da je ta mišičnjak študiral kemični inženiring. Dolph Lundgren (64) je dober študent in je lahko dobil kar nekaj štipendij prestižnih univerz. A se je pozneje raje posvetil igranju in režiji.

Donald Sutherland

Donald Sutherland
Profimedia

Eden najboljših igralcev vseh časov, Donald Sutherland (86), igra že toliko časa, da si niti misliti ne moremo, da je imel kdaj čas še za kaj drugega. A po izobrazbi ni le diplomiran igralec, temveč tudi strojni inženir.

Komentari

Vaš komentar