Kateri zvezdniki so gledali smrti v oči?

Magazin 18. Jan 202214:15
50 Cent
Profimedia

Tudi zvezdniki se nemalokrat znajdejo v zelo nevarnih situacijah. Nekateri so bili celo na robu smrti, a se je na srečo na koncu vse dobro končalo.

50 Cent

Ko je 50 Cent (46) leta 2000 s prijateljem sedel v avtomobilu, se jima je približal drugi avtomobil, iz katerega so odjeknili streli. Slavnega raperja so zadeli v roko, dlan, obe nogi, prsi in levo stran obraza. Zaradi metka v obraz mu je otekel jezik in povzročil spremembo glasu. Delček metka so zdravniki pustili v ustih, ker so ugotovili, da bi bila večja škoda, če bi ga odstranili.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds
Profimedia

Kot najstnik se je Ryan (45) s prijatelji učil leteti s padalom. Po nekaj uspešnih skokih pa je bil eden od njih skorajda usoden. Padalo se mu namreč ni odprlo in z veliko hitrostjo je drvel proti tlom. Pozneje je povedal, da se je bal odpreti rezervno padalo, ker je mislil, da se tudi to ne bo odprlo. Na vso srečo je to storil in odprlo se je.

Drew Barrymore

Drew Barrymore
Profimedia

Zgodilo se je na snemanju serije Santa Clarita Diet, ko bi se lahko zgodila usodna nesreča za Drew Barrymore (46). Med enim od prizorov je namreč morala skočiti kolegu na hrbet, a ji je spodrsnilo in je padla, ob tem pa z glavo udarila ob beton. Takoj je prišlo reševalno vozilo in jo odpeljalo v bolnico, kjer je 48 ur ostala na opazovanju. Pozneje je dejala, da je bila to zelo strašna izkušnja, saj če bi le malce drugače udarila ob tla, bi lahko to bilo zanjo usodno.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio
Profimedia

Leta 2006 med podvodno ekspedicijo v Cape Townu se je Leonardo DiCaprio (47) znašel v zelo nevarni situaciji. Hranil je velikega belega morskega psa v kletki, nato pa je velik val kletko prevrnil in velika žival je planila proti njemu. Igralec se je v paniki spustil na dno kletke, velika mrcina pa ga je hotela ugrizniti. Na srečo se je izvlekel brez praske.

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne
Profimedia

Legendarni pevec skupine Black Sabbath, Oyzzy Osbourne (73), je bil kar nekajkrat v življenju zelo blizu smrti. No, predvsem se je to dogajalo zaradi njegovih predoziranj z drogami. Leta 2003 pa je doživel tudi kar hudo nesrečo z motorjem. Takrat si je zlomil ključno kost in osem reber ter si poškodoval vratno vretence. ”Prekleti motor me je skoraj ubil. Zelo sem lahko srečen, da sem živ, da nisem paraliziran ali celo mrtev,” se nesreče spominja Ozzy.

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone
Profimedia

V filmu Rocky 4 Balboa premaguje Ivana Draga. V resničnem življenju pa le ni bilo povsem tako. Ker je Sylvester Stallone (75) želel, da vse scene pretepov delujejo čim bolj realistično, je od soigralca Dolpha Lundgrena (64 ) zahteval, da ga ta vedno močneje udarja. In zgodilo se je, da ga je Dolph tako močno udaril v prsi, da bi Sylvester lahko celo umrl. Stallonejevo srce je namreč udarilo ob prsni koš in začelo otekati. Na srečo so bili zdravniki blizu in so se hitro odzvali. Po tem dogodku je Stallone kar nekaj tednov preživel na intenzivni negi.

Johnny Depp

Johnny Deep
Profimedia

Igralec Johnny Depp (58) je skorajda umrl na snemanju filma Osamljeni jezdec. V eni od scen je zdrsnil s sedla in nadaljeval ježo pod kopiti konja, ki je bil v polnem galopu. Situacija je bila zelo kritična, a na srečo jo je odnesel le z lažjimi poškodbami. Še danes, pravi, ima zelo boleč spomin na ta dogodek, ki bi bil lahko usoden.

Isla Fisher

Isla Fisher
Profimedia

Med snemanjem filma Mojstri iluzije se je za svoje življenje upravičeno ustrašila tudi igralka Isla Fisher (45). Panika jo je zgrabila, ko so se med snemanjem nekega podvodnega trika med seboj zapletle verige. Po scenariju bi namreč morala obupano trkati po steklu, da bi bilo vse skupaj videti čim bolj resnično, ona pa je tolkla, ker res ni mogla dihati. Na srečo se ji je uspelo izviti iz verig in priplavati na površje.

George Clooney

George Clooney
Profimedia

George Clooney (58) se zelo rad vozi s skuterjem, predvsem v Italiji. In to ga je tam skorajda stalo življenja. Spomnimo na nesrečo, ki se je zgodila leta 2018. Avtomobil mu je zaprl pot in ob trku je Clooney poletel v zrak, preletel avtomobil in padel na tla. Sreča v nesreči je bila, da jo je odnesel z le nekaj praskami.

Ellie Goulding

Ellie Goulding
Profimedia

Priljubljena angleška pevka Ellie Goulding (35) je pred šestimi leti s svojim fotografom skoraj umrla na zmrznjenem norveškem jezeru. Na njem sta bila z avtomobilom, ko je led na lepem začel pokati in začela sta toniti. Na koncu sta se rešila skozi streho avtomobila in s skokom v jezero, ki je imelo takrat  minus 25 stopinj.