Katero ljubkovalno ime je imela za princa Williama pokojna princesa Diana?

Magazin 09. Avg 202212:30 0 komentarjev
Princesa Diana
Profimedia

Britanska princesa Diana je pri vzgoji princa Harryja in princa Williama orala ledino, saj do tedaj na dvoru ni bil običaj, da bi kraljeve dame svoje otroke vzgajale pretežno same, navada je bila, da so jim večino časa pomagale varuške.

Princesa Diana je svoja sinova, princa Williama in princa Harryja, naravnost oboževala in bila najsrečnejša, ko je bil njen kraljevi urnik povsem prazen in je dneve lahko preživljala z njima.

Še zlasti navezana je bila na princa Williama, ki ga je ljubkovalno klicala Wombat, vse od drugega leta starosti.

V intervjuju, ki ga je imel princ William leta 2007, je razkril, da je s svojimi starši obiskal Avstralijo, ki je “kriva”, da je dobil ta ljubek nadimek. “Ko smo bili v Avstraliji s starši, smo videli tudi vombate, njihove lokalne živali. In potem sem dobil nadimek po njih, ne zato, ker bi jim bil podoben, ali pa tudi,” je pred leti šaljivo dejal William.

Princesa Diana je bila znana po svojem nekonvencionalnem starševskem pristopu, ki je bil precej nov na kraljevem dvoru. Svojih otrok ni želela prepuščati kraljevim varuškam, večino časa ju je želela vzgajati sama in z njima preživljati prosti čas.

Zaradi tega je prišlo med njima s princem Charlesom večkrat do kratkega stika, saj je Diana vztrajala tudi pri tem, da sinove vozita na kraljeve turneje in jima omogočita kar se da normalno otroštvo, kakšnega Charles ni nikoli imel, saj je svojo mamo, kraljico Elizabeto, videl le dvakrat dnevno, preostali čas pa preživljal v družbi varušk.

William in Harry nista nikoli skrivala, da sta svojo mamo oboževala in da sta potrebovala dolgo, da sta prebolela njeno bolečo izgubo. Princesa Diana pa še dan danes ostaja izjemno pomemben del njunih življenj in princa se ji tudi večkrat javno poklonita.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!