Kavbojski škornji so absolutni trend med zvezdnicami ta hip

Magazin 11. Okt 202216:00
Ganni
Profimedia

Visoki, nizki, barvni ali nevtralnih odtenkov. Kavbojski škornji bodo verjetno postali tudi del vašega najljubšega jesenskega videza.

Zdi se, da bo zahodnjaški trend, ki je v pretekli sezoni navdušil glavne modne oblikovalce, še dolgo vladal. Kavbojski škornji, vsestranska obutev z impozantno silhueto, so postali nove superge slavnih, zaznamovale pa so tudi modne brvi za jesen in zimo 2022/23. Znamke Jil Sander, Chanel in Chloé so poskrbele za najbolj avantgardne sloge, ki so izstopali iz konvencionalnosti.

A moč teh čevljev je veliko večja od tega. Niso vedno ekstravagantni, zato morate najti tiste, ki vas najbolje predstavljajo. Pri kavbojskih škornjih manj ni vedno več. Od popolnega videza v usnju – še en velik trend sezone -, kot ga predlaga Chloé, v kombinaciji z obleko iz tvida Jil Sander ali celo klasično obleko, kot predlaga Chanel, možnosti za njihovo kombiniranje so neskončne. Seveda bo za kombinacijo vašega najljubšega para ključnega pomena, da izstopite iz območja udobja.

Ganni
Profimedia

Ganni, pomlad in poletje 2022

Tudi pretekli teden mode v Københavnu je potrdil, da bodo kavbojski škornji ostali vsaj še eno sezono. Kaj je tisto, kar je na njih, da je tako pritegnilo najboljše napovedovalce trendov? Poleg neverjetne silhuete in neskončnih možnosti kombiniranja so tudi odlična zamenjava za sandale poleti in superge, ko zapiha jesenski vetrič, saj na spektakularen način popestrijo obleko.

Osebnosti, kot je Emma Chamberlain, so nam v danski prestolnici pustile odtise, v katerih je par kavbojskih škornjev igral glavno vlogo v najboljših oblekah. YouTuberka je obutev kombinirala s pastelno rumeno obleko in rdečimi očali, ki so se ujemala s škornji. Kot dodatek je dodala torbico s cvetličnim potiskom v enakih tonih kot preostali del obleke.

Tudi Emily Ratajkowski je velika oboževalka kavbojskega videza. Po rojstvu sina Sylvestra je manekenka prisegla na te škornje, saj so jo večkrat ujeli s to vrsto obutve. Enako velja za Dua Lipo, ki je nedavno na počitnicah nosila kavbojske škornje v črni barvi in oranžno pleteno obleko dopolnila z mini krilom in majico z dolgimi rokavi z osrednjo zadrgo.

Kot da to še ni dovolj, obsedenost s slavnimi osebnostmi dosega raven, ki si je morda nismo nikoli predstavljali. Vprašajte Kendall Jenner, ki je pred kratkim zaupala Kate McDuffie in si dala na levi gleženj vtetovirati kavbojski škorenj. Kot je pela Nancy Sinatra, so ti škornji ustvarjeni za hojo. Pred njimi je še dolga pot.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.