Kdo so nadpovprečno inteligentne hollywoodske zvezdnice?

Magazin 06. Sep 202115:15
Lisa Kudrow
Profimedia

Lisa Kudrow – 154

V kultni nadaljevanki Prijatelji je igralka Lisa Kudrow (58) igrala nekoliko zmedeno in ne prav pametno Phoebe Buffay. Malokdo pa ve, da je Lisa v resnici zelo inteligentna ženska, ki so ji namerili kar 154 inteligenčnega kvocienta. Diplomirala je na fakulteti Vassar in postala diplomirana biologinja. Preden je postala igralka, je kar osem let očetu zdravniku pomagala pri znanstvenih poskusih, kako odpraviti glavobole.

Sharon Stone – 154

Sharon Stone
Profimedia

Zagotovo ena od najlepših igralk je danes 63-letna igralka Sharon Stone. Sharon pa ni le lepa, je tudi izjemno pametna. Njen inteligenčni kvocient je namreč kar 154. Predvsem moški so si jo sicer najbolj zapomnili po kultni vlogi v filmu Prvinski nagon, v katerem je med zaslišanjem prekrižala noge in pokazala, da pod obleko ne nosi spodnjih hlačk.

Shakira – 140

Shakira
Profimedia

Ta drobna kolumbijska pevka je zagotovo ena od najbolj uspešnih in vplivnih žensk v glasbeni industriji. Shakira (44) je znana tudi po tem, da obvlada trebušni ples, kar pogosto vidimo v videospotih njenih pesmi. Tekoče govori angleško, špansko, portugalsko in francosko, pravi pa, da razume tudi katalonščino in arabščino. Njen inteligenčni kvocient je visok, saj znaša 140.

Natalie Portman – 140

Natalie Portman
Profimedia

Natalie Portman (40) je lepa in poleg tega še izjemno nadarjena igralka, katere inteligenčni kvocient znaša 140. Šola je Natalie na prvem mestu, zato je tudi preskočila premiero filma Vojna zvezd, v katerem je zaigrala, saj se je morala takrat učiti za zaključne izpite. Na Harvardu je študirala psihologijo, podiplomski študij pa je opravljala celo na univerzi v Jeruzalemu. Dve njeni nalogi so objavili v znanstvenih časopisih, na univerzi Harvard pa je delala tudi kot raziskovalka. Poleg vsega Natalie tekoče govori kar pet jezikov.

Jodie Foster – 132

Jodie Foster
Profimedia

Igralsko je debitirala pri komaj treh letih v reklami za sončno kremo, pri 12 pa je igrala prostitutko v kultnem filmu Martina Scorseseja, Taxi Driver oziroma Taksist, z Robertom De Nirom v glavni vlogi. Jodie ima potrjen inteligenčni kvocient 132. Na Yalu je diplomirala iz književnosti z najvišjo oceno ter govori francoščino, poleg tega tekoče govori tudi nemško in italijansko.