Kdo so največji zaslužkarji na YouTubu?

Magazin 03. Maj 202213:45 0 komentarjev
You Tube
Profimedia

Platforma YouTube je postala eno vodilnih omrežij, kar so prepoznali tudi številni vplivneži. Finančni strokovnjaki, vlagatelji, prehranski svetovalci itd. so tako ustvarili lastne kanale, ki jim dandanes prinašajo bajne vsote denarja.

Poslovna revija The Forbes je objavila seznam največjih zaslužkarjev na platformi YouTube, ki jim objavljanje videovsebin prinaša milijone. Poglejmo si peterico najbolj uspešnih.

MrBeast

Jimmy Donaldson, ustvarjalec YouTube vsebin, znan pod vzdevkom MrBeast, si je lani prislužil kar 54 milijonov ameriških dolarjev. S tem je po besedah Forbesa presegel vse dosedanje rekorde. Ameriški YouTuber je znan po bogatih nagradnih igrah, trikih, pa tudi dobrodelni dejavnosti. Lani je moči združil z Markom Roberjem in ustvaril uspešno iniciativo #TeamSeas, s katero sta zbrala 30 milijonov za odstranitev smeti in vseh svetovnih morij in oceanov. Njegovemu kanalu trenutno sledi več kot 88 milijonov sledilcev, Donaldson pa je iz tega ustvaril uspešen posel, s katerim zaposluje več kot 50 ljudi.

Jake Paul

Kontroverzni ustvarjalec na YouTubu je v minulem letu v žep pospravil 45 milijonov, kar je presenetljivo glede na to, da se je znašel v središču številnih škandalov. Sicer profesionalni bokser si je slavo ustvaril skupaj z bratom Loganom, ki je dve leti starejši od Jaka. Pa še zanimivost, Jakovo ime v boksu je The Problem Child.

Markiplier

Vloger, komik in ustvarjalec podcastov Mark Edward Fischbach je bolje znan pod svojim YouTube imenom Markpilier. 32-letnik prihaja s Havajev, poleg ustvarjanja vsebin na YouTubu pa je tudi lastnik znamke oblačil Cloak. Lani je zaslužil kar 38 milijonov ameriških dolarjev.

Rhett & Link

Komični duet Rhett & Link, ki ga sestavljata Rhett James McLaughlin in Charles Lincoln “Link” Neal III slovi po ustvarjanju in gostovanju YouTubove serije Good Mythical Morning. Pred meseci sta s pogovorno oddajo obeležila desetletnico ustvarjanja, lani pa jima je na račun priteklo 30 milijonov dolarjev.

Unspeakable

24-letni Nathan iz Houstona sodi med najbolj kontroverzne ustvarjalce na YouTubu, ukvarja pa se z vlogi in gaming posnetki. Pred dvema letoma je zaradi vožnje pod vplivom alkohola pristal v psihiatrični bolnišnici, lani pa si je s svojim delovanjem prislužil 28,5 milijona ameriških dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!