Kendall Jenner je najbolje plačana manekenka na svetu

Magazin 12. Nov 202115:45 0 komentarjev
kendall jenner
Profimedia

26- letna Kendall Jenner je prevzela svet manekenstva in še naprej prevladuje v industriji. S prvega mesta najbolje plačanih je spodrinila zdaj že upokojeno supermanekenko in ženo Toma Bradyja, Gisele Bündchen.

Kendall Jenner se je hitro povzpela v manekenski svet, zdaj pa s svojim delom služi milijone. Prvič si je prislužila naziv najbolje plačanega supermodela na svetu leta 2018, ko je Forbes objavil članek, v katerem trdi, da je tisto leto zaslužila 22,5 milijona dolarjev. Ta novica je imela daljnosežen vpliv na področju manekenstva in vseh vrst vsebin družbenih medijev.

V modni industriji so nekoč vladali tisti, ki so ”preplezali po lestvici” in so si utirali pot s trdim delom. Trenutna, nova generacija modelov, ki so jo zaradi ogromnega števila sledilcev na družbenih omrežjih poimenovali “instamodeli” in kjer je Jenner nedvomno vodilna, pa so na modnih pistah zaželeni prav zaradi velikega dosega, ki ga imajo. Mlada manekenka konstantno razvija kariero, ki so jo zaznamovali izjemni dosežki in velika doza polemik. Njena vladavina nedvomno nakazuje premik mode k vplivnicam kot ambasadorkam znamk in stran od tradicionalnih modelov.

kendall jenner
Profimedia

Starejša od Jennerjevih deklet se je že pri 14 letih odcepila od tropa iz serije Keeping up with the Kardashians, da bi si ustvarila svoje življenje in kariero kot model visoke mode. Njen prvi projekt je bila kampanja za priljubljeno ameriško znamko oblačil Forever 21, že pred tem pa je podpisala manekensko pogodbo s priznano agencijo Wilhelmina Models. Dve leti zatem je že bila na naslovnici revije Teen Vogue in se sprehajala po modni pisti za Donno Karan, Vero Wang in Victoria’s Secret – kar so sanje večine deklet iz manekenskega sveta.

kendall jenner
Profimedia

Po številnih projektih v oglaševalskih kampanjah in fotografiranjih je svoj pravi preboj doživela v modnih sezonah 2014 in 2015, ko so jo za modne revije najeli oblikovalci visoke mode med tedni mode v New Yorku, Milanu in Parizu. Predstavljala je nove kolekcije za znamke, kot so Chanel, Michael Kors, Oscar de la Renta, Fendi, Balmain in številni drugi. Jenner se je pojavila v kampanjah, modnih zgodbah in naslovnicah za revijo LOVE, različne mednarodne izdaje Voguea ter oglasih za blagovno znamko Estée Lauder, pri kateri je tudi ambasadorka.

Prvič se je na seznamu najbolj zaslužnih modelov revije Forbes pojavila leta 2015, in sicer je z ocenjenim letnim dohodkom štiri milijone ameriških dolarjev pristala na 16. mestu. Samo tri leta pozneje jo je Forbes razglasil za najbolje plačano manekenko na svetu, s čimer je izrinila Brazilko Gisele Bündchen, ki je na seznamu vodila več kot 14 let.

kendall jenner
Profimedia

Poleg tega, da je njeno ime na vrhu seznama večine modnih oblikovalcev in blagovnih znamk, ga je zelo dobro vnovčila tudi za preostale poslovne priložnosti. S sestro Kylie sta sodelovali pri oblikovanju številnih kolekcij, med drugim za znamke Glamhouse, Steve Madden in Topshop, oblikovali sta lastno aplikacijo za mobilni telefon, leta 2012 pa lansirali znamko Kendall + Kylie. Nastopila je v številnih glasbenih videih za glasbenike, kot so Black Eyed Peas, Fergie, Ariana Grande in Justin Bieber, televizijskih serijah in celo filmu Oceanovih 8. Na polici z nagradami ima med drugim Teen Choice Award v številnih kategorijah in nagrade organizacije International Academy of Digital Arts and Sciences.

kendall jenner
Profimedia

Ni dvoma, da manekenska industrija postaja vse bolj konkurenčna. Medtem ko izkušene manekenke, kot so Adriana Lima, Chrissy Teigen in Gisele Bundchen, še vedno zaslužijo milijone, so novinke tiste, ki počasi, a vztrajno prevzemajo njihove položaje. Od Kaie Gerber, sester Hadid in vse do Kendall, novi val supermodelov je tu, da ostane. Leta 2021 Kendall Jenner ostaja najbolje plačana manekenka, saj letno zasluži kar 40 milijonov dolarjev, kar naj bi se po lansiranju njene blagovne znamke 818 Tequila še povečalo.

kendall jenner
Profimedia