Kje je Kate Middleton? Kraljevi dvor molči in s tem samo še spodbuja govorice

Magazin 29. Feb 202405:10 1 komentar
Kate Middleton
Foto: PROFIMEDIA

Valižanska princesa Kate Middleton se v javnosti zaradi abdominalne operacije ni pojavila že dva meseca. 42-letna soproga britanskega prestolonaslednika princa Williama naj bi se k opravljanju kraljevih dolžnosti vrnila po veliki noči. Čeprav so razlogi za njeno odsotnost znani, so družbena omrežja v zadnjih dneh preplavile bizarne teorije zarote – od tega, da je v komi, do tega, da okreva po lepotni operaciji zadnjice.

Valižanska princesa Catherine je, kot smo poročali, 16. januarja v zasebni bolnišnici v Londonu prestala načrtovano operacijo v predelu trebušne votline. Po skoraj dvotedenski hospitalizaciji je bolnišnico zapustila 29. januarja. Kensingtonska palača je takrat sporočila, da bo Kate okrevala v domači oskrbi na gradu Windsor. V javnost in k opravljanju dolžnosti pa naj bi se vrnila šele po veliki noči. Priljubljena princesa se je nazadnje v javnosti pojavila na božič, ko se je skupaj z družino odpravila na mašo na posestvu Sandringham.

Čeprav je Kensingtonska palača v januarski izjavi zapisala, da se princesa zaveda zanimanja, ki jo bo sprožila novica o operaciji, upa, da bo javnost razumela željo, da želi otrokom omogočiti čim bolj normalno življenje in da bi njeni zdravstveni podatki ostali zasebni. Kraljevi dvor je ob tem dodal, da bo javnost o njenem zdravstvenem stanju obveščena le takrat, ko bodo na voljo pomembne nove informacije.

Njena želja po zasebnosti v času okrevanja ni preprečila tega, da na družbenih omrežjih ne bi zaživele precej bizarne teorije, kaj se pravzaprav dogaja in zakaj princese ni na spregled že dva meseca. Špekulacije je dodatno podkrepila še torkova vest, da se princ William iz osebnih razlogov ni udeležil spominske slovesnosti za pokojnega grškega kralja Konstantina na gradu Windsor. Grški kralj je bil sicer Williamov boter. Kensingtonska palača namreč v sporočilu za javnost podrobnosti o prinčevi neudeležbi ni posredovala, je pa zapisala, da se valižanska princesa po januarski operaciji počuti dobro.

Kate Middleton
Valižanska princesa je bila nazadnje v javnosti opažena 25. decembra, ko se je z družino odpravljala na mašo na posestvu Sandringham (Foto: PROFIMEDIA)

Nobenih fotografij prihoda in odhoda iz bolnišnice

K ugibanjem javnosti verjetno ni pripomoglo niti, da je španska novinarka Concha Calleja v svoji oddaji Fiesta lažno trdila, da je princesa zaradi zapletov v komi. “Zdravniki so morali v tistem trenutku zaradi zapletov, ki so se pojavili, sprejeti drastične odločitve,” je po poročanju britanskega medija The Times trdila novinarka.

“Odločili so se za umetno komo. Morali so jo intubirati. Nastali so resni zapleti, ki jih niso pričakovali, saj je operacija potekala brez zapletov, pooperativno obdobje pa ni bilo tako dobro,” je dejala. Palača je senzacionalistične trditve španske novinarke v začetku februarja odločno zanikala. “To so popolne neumnosti,” je za The Times povedal kraljevi vir. “Novinarka na kraljevem dvoru ni skušala preveriti dejstev. To je popolnoma izmišljeno in nikakor ne drži,” je dodal.

Čeprav je monarhija teorijo o umetni komi zanikala že v začetku meseca, se nekaterim na družbenih omrežjih zdi povsem verjetna. Drugim uporabnikom pa se zdi malce nenavadno, zakaj tako skrivajo podatke o njenem zdravju. V primerjavi s kraljem Karlom III., ki je bil zaradi benignega povečanja prostate operiran v isti bolnišnici in hospitaliziran v istem času kot Kate, fotografij njenega prihoda in odhoda iz zdravstvene ustanove ni. Zasebno bolnišnico v Londonu sta zapustila isti dan.

“Padla sem v luknjo. Tu spodaj je divje”

“Mi hočete povedati, da Kate Middleton – ista ženska, ki je le nekaj ur po porodu pred porodnišnico pozirala kot supermodel – nenadoma potrebuje mesece okrevanja, preden pokaže svoj obraz? In britanski mediji zdaj čudežno spoštujejo zasebnost? Zdi se mi zlovešče …” je na družbenem omrežju X zapisala ena od uporabnic.

Nekateri so v svojih teorijah šli celo korak dlje in spraševali, ali valižanska princesa nemara ne okreva po operaciji povečanja in dviga zadnjice (BBL).

“Twitter je zares nor. Od tega, da okreva po operaciji zadnjice, do tega, da je umrla in vse vmes,” pa je zapisal nekdo drug.

Številni uporabniki so namesto lastnih teorij zarote raje uživali v zapisih in se iz njih šalili. “Padla sem v luknjo (teorij), kje je Kate Middleton, in potrebujem nekoga, da me nemudoma povleče ven. Tu spodaj je divje,” je v odzivu na bizarne teorije na X zapisala uporabnica.

“Vsi, ki so prišli, da bi debatirali o teorijah o pogrešani Kate Middleton,” je nekdo zapisal in dodal kratek posnetek gneče na podzemni železnici.

“Jaz, ko preiskujem izginotje Kate Middleton,” je nekdo objavil in dodal posnetek ženske, ki tipka in išče po računalniku.

Podobno šalo je uporabil tudi nekdo drug. “Ko začenjam poglobljeno preiskavo o tem, kje je Kate Middleton.” Zraven pa je dodal posnetek, v katerem ženska vpraša: “Kaj točno gledamo.”

“Jaz, ko čakam, da žena pohiti domov zato, da ji lahko povem svoje teorije zarote,” pa je zapisal nekdo in priložil meme (poimenovanje za viralno razširjeno šalo oziroma idejo, ki se širi po spletu, op. a.) čakajoče ženske.

Ne glede na to, ali so teorije zarote, ki si jih domišljajo razni uporabniki spleta, smešne in zanimive za branje, velja še enkrat omeniti, da je Kensingtonska palača od vsega začetka vztrajala pri varovanju princesine zasebnosti. Tudi Buckinghamska palača ob naznanitvi, da ima kralj raka, ni povedala, katero vrsto raka preboleva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje