Kralj Karel noč po operaciji prostate preživel v bolnišnici

Slovenija 27. Jan 202411:35 0 komentarjev
Britanski kralj Karel III. simbolično prevzel škotsko krono
Foto: PROFIMEDIA

Po petkovi operaciji prostate je kralj Karel III. noč preživel v londonski bolnišnici. Kralj je svojo diagnozo javno naznanil z namenom, da bi k obisku zdravnika spodbudil vse moške s simptomi povečane prostate. Število iskanj s ključnima besedama "povečana prostata" na spletni strani britanskega javnega zdravstvenega sistema se je v zgolj enem dnevu po razkritju informacij o zdravstvenem stanju monarha povečalo za 100 odstotkov.

Britanski kralj Karel III. je po petkovi operaciji prostate noč preživel v eni od londonskih bolnišnic, je danes poročala britanska tiskovna agencija PA. Karla je v bolnišnici obiskala njegova soproga, kraljica Camilla, ki je za britanske medije povedala, da se kralj po operaciji počuti dobro.

Že pred tednom dni je Buckinghamska palača javnosti razkrila, da bo britanski monarh zaradi povečane prostate moral na operacijo. Kralja so operirali v petek, pred posegom pa je obiskal svojo snaho, princeso Kate, ki je v isti bolnišnici nedavno prestala abdominalno operacijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Benigno povečanje prostate je pogosto pri moških, starejših od 50 let. Svojo diagnozo pa je kralj želel javno objaviti, da bi spodbudil druge moške, ki opažajo podobne simptome, da obiščejo zdravnika.

Ta poteza je bila očitno uspešna, saj se je število iskanj s ključnima besedama “povečana prostata” na spletni strani britanskega javnega zdravstvenega sistema (NHS) v zgolj enem dnevu po razkritju informacij o zdravstvenem stanju monarha povečalo za 100 odstotkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!