Kje v Evropi lahko za božično-novoletne praznike uživate v toplem vremenu?

Magazin 17. Dec 202206:30 1 komentar
Madeira
Profimedia

Preverite 4 ideje, kje v Evropi lahko te praznike preživite obdani z več sonca, na morskem zraku in uživate v toplem vremenu.

Madeira, Portugalska

Portugalsko otočje je pravi raj za popotnike in ljubitelje narave. Tu boste na svoj račun prišli predvsem strastni pohodniki, raziskovalci in vsi, ki se težko odpoveste morju ter toplemu vremenu.

Madeira ima skozi vse leto blage temperature. V decembru se čez dan lahko dvignejo do 20 stopinj, ponoči padejo na 11 stopinj. Otok je poln raznovrstnih legend in pripovedi. Ne gre pozabiti tudi na dobro hrano in pestro ponudbo vin. Naravni rezervati, čudoviti slapovi, opazovanje delfinov, čarobne pohodne poti, ja, otok večne pomladi sredi Atlantika vabi vse, ki si sicer mrzle praznične dni želite preživeti na toplem.

Majorka, Španija

Tudi na Majorki lahko v decembrskem mesecu pričakujete slabih 20 stopinj in se izognete hladnim zimskim temperaturam pri nas. Majorka (špansko Mallorca) je sicer eden izmed treh Balearskih otok, ki ležijo v Sredozemskem morju. Poznana je po čudovitih plažah in kristalno čistem morju. Prav tako ima bogato zgodovino in veliko naravnih lepot. Razočarani pa zagotovo ne boste niti tisti, ki se radi zabavate, saj je otok znan po pestrem nočnem življenju. Božično-novoletni čas je na Majorki precej tradicionalno obarvan z številnimi dogodki, ki jih sicer praznujejo po vsej Španiji.

Profimedia

Ciper

Na stičišču treh celin, Evrope, Bližnjega vzhoda in severne Afrike, vas čaka sredozemski biser Ciper. Med popotniki dobro znan po sanjskih peščenih plažah, čistem morju, osupljivi pokrajini, dobri hrani in vinu ter gostoljubnih domačinih. Ciper je sicer tudi najdišče številnih arheoloških ruševin in se ponaša z bogato zgodovino. Povprečne temperature se na Cipru pozimi gibljejo okoli 17 stopinj, vendar se lahko dvignejo vse do 20 stopinj. V notranjosti je lahko nekoliko hladneje. Čeprav so zimski meseci bolj mokri, boste zagotovo ujeli tudi sončne žarke.

Profimedia

Malta, otok Malta

Malta je majhna otoška država, ki jo sestavlja 20 otokov. Stalno naseljena sta samo dva otoka, Malta in otok Gozo. Malta je sicer kulturno zelo bogata – je preplet italijanske, britanske in afriške kulture, pa tudi arabskega sveta. Prav zato je še posebno privlačna. Ponaša pa se tudi z čudovitimi divjimi plažami, čistim morjem, lepo naravo in zanimivo zgodovino. Obiska je vredno tudi mesto Valletta, starodavna prestolnica, ki slovi po dobri hrani in danes tudi po luksuznih hotelih. Prav tako ne gre spregledati, da ima Malta kar 300 sončnih dni na leto. Pozimi so temperature mile in prijetne. Domačini (na obeh otokih) obožujejo božično-novoletne praznike, zato lahko pričakujete veliko dogodkov, festivalov in drugih veselih druženj.

Profimedia

VIR: https://www.cntraveller.com/ in https://www.tripstodiscover.com/

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje