Ko snema film, Joaquin Phoenix pozabi na družino in svet okoli sebe

Magazin 14. Apr 202317:15
Joaquin Phoenix
Profimedia

Pred 15 leti, ko je končal snemanje filma Walking The Line, je Joaquin Phoenix odšel na rehabilitacijo, saj je zapadel v alkoholizem.

”Šel sem na odvajanje, ker sem se zavedal, da preveč pijem. Mislil sem, da mi bo alkohol pomagal, da se bom dobro počutil,” je izjavil Joaquin Phoenix (48). Javnost je ponovno zaskrbelo za igralca leta 2008, ko je izginil s promocije filma Two Lovers, v katerem je zaigral z Gwyneth Paltrow (50). Režiser James Gray, ki je z Joaqinom posnel štiri filme, je dejal, da je igralec eden najmanj podkupljivih ljudi, kar jih pozna. ”Pri delu je zelo skoncentriran in mar mu je za druge ljudi. Prav nič pa mu ni mar za medijsko pozornost. ”Kadar snemam film, zame ni več privatnega življenja. Ne nosim oblačil niti ne poslušam glasbe, ki bi me definirala. Ne komuniciram ne s prijatelji ne z družino. Sliši se čudno, a to je proces, skozi katerega moram,” pravi igralec.

Joaquin Phoenix, Rooney Mara
Profimedia – Joaquin Phoenix s svojo izbranko Rooney Mara

Zagotovo je tak način življenja zelo težak za njegovo zaročenko Rooney Maro (37), ki pa je očitno sprejela njegov način življenja. Ko sta se spoznala med snemanjem filma Ona, je bil on zelo kmalu obseden z njo, ona pa je bila zelo sramežljiva in zdelo se je, da ga sploh ne opazi oziroma ga prezira. ”Še nikoli dotlej nisem po spletu brskal za neko žensko …” je pozneje dejal igralec. Zaročenca večino časa preživita sama s svojim otrokom in psi v skupnem domu … O poroki pa ne govorita. Skupaj sta od leta 2016. Joaquin trenutno snema nadaljevanje filma o Jokerju. Med snemanjem nekega prizora se je tako vživel v vlogo, da je kar omedlel.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.