Koliko Mariah Carey vsak december zasluži s svojo božično uspešnico?

Magazin 18. Dec 202117:45
Mariah Carey
Profimedia

Priljubljeni ameriški glasbenici Mariah Carey, katere pesem All I want for Christmas is You radijske postaje vsak december vrtijo do onemoglosti, se lahko po koncu praznikov prav smeji.

Le kdo ne pozna spevne pop skladbe All I Want for Christmas Is You, ki jo v svojem prepoznavnem vokalu poje ameriška diva Mariah Carey. Najbolj priljubljeno božično pesem vseh časov (vsaj po mnenju platforme Spotify) je napisala in producirala prav Mariah, pri tem pa ji je pomagal Walter Afanasieff. Pesem je predstavljala prvi single z njenega četrtega studijskega albuma Merry Christmas, izdana pa je bila leta 1994 pri založbi Columbia Records. Gre za najbolje prodajano božično skladbo vseh časov, ki je prvo mesto glasbenih lestvic dosegla tudi pri nas, Mariah pa z njo še danes služi zelo lepe vsote denarja.

O kakšnih vsotah pravzaprav govorimo?

Po zadnjih podatkih, ki so jih izmerili v letu 2018, je Mariah na račun skladbe v svoj žep od leta 1994, ko je bila skladba izdana, pospravila dobrih 60 milijonov dolarjev.

A v letu 2019 se je zgodilo nekaj popolnoma nepričakovanega in predvsem odličnega za Mariah. All I want for Christmas is You je namreč prvič po 25 letih od svojega izida osvojila prvo mesto Billboardove lestvice Hot 100, s tem pa se je tudi prvič zavihtela na vrh domačih radijskih postaj in podrla vse mogoče glasbene rekorde. Pevka tako od leta 2019 na svoj bančni račun vsak december prejme od 600.000 do 1 milijona dolarjev zaslužka.

Če All I want for Christmas is you letos še niste slišali (dovoljkrat), si jo za malce božičnega vzdušja vendarle ”zavrtite”: